ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

Malatya'da Özel Halk Otobüsleri Kontak Kapattı

Malatya'da Özel Halk Otobüsleri aldıkları ortak karar ile faaliyetlerini durdurdu. Halk otobüsleri sefere çıkmazken, Kent genelinde Otobüs taşımacılığında sadece MOTAŞ hizmet verecek. 

19 Ağustos 2023 10:42
Malatya'da Özel Halk Otobüsleri Kontak Kapattı

6 Şubat depremleri sonrası kent genelinde yolcu sayısındaki düşüş, akaryakıt fiyatlarındaki yükseliş ve deprem sonrası başlayan ekonomik kriz nedeniyle Malatya'da yaklaşık 15 yıldır faaliyet gösteren Özel Halk Otobüsleri önümüzdeki hafta itibariyle kalkıyor.

yenimalatya.com.tr muhabirinin ulaştığı bilgilere göre; Malatya'da faaliyet gösteren yaklaşık 200 Özel Halk Otobüsü önümüzdeki hafta itibariyle hatları MOTAŞ'a devredecek. Kent merkezinde MOTAŞ ile yapılacak anlaşma ile yarım otobüslerde kilometre başı anlaşma sağlanacak. Hattın işletme hakkı böylelikle MOTAŞ'a devredilmiş olacak.

Eski Malatya bölgesinde faaliyet gösteren 35 Özel Halk Otobüsü ise tamamen kalkacak minibüs hattında hizmet verecek. Otobüs olarak sadece MOTAŞ bu bölgeye Otobüs seferi düzenleyecek.

Düzenlemenin Pazartesi günü netleşmesi ve duyurusunun yapılması bekleniyor.

Haber Yeni Malatya Gazetesi

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.