ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

MABİDAP Aşure Etkinliği Düzenledi

Kısa adı MABİDAP olan Malatya Birlik ve Dayanışma Platformu tarafından Aşure etkinliği düzenledi. 

18 Ağustos 2023 08:28
MABİDAP Aşure Etkinliği Düzenledi

Yakınca'daki Engelsiz Yaşam Merkezinde düzenlenen aşure etkinliğine AK Parti Malatya Milletvekili Abdurrahman Babacan, Büyükşehir Belediyesi Kültür Daire Başkanı Murat Kılınç, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Malatya İl Müdürü Galip Sökmen, Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcıosı Numan Özcan, Hacı Bektaş Veli Kültür Merkezi Vakfı Başkanı Hasan Meşeli, Malatya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Vahap Güner, CHP İl Başkanı Barış Yıldız,Akçadağlılar Derneği Başkanı Murat Maskar ile kalabalık bir davetli topluluğu katıldı.

Malatya Birlik ve Dayanışma Platformu (MABİDAP) Başkanı Doğan Dönmez "MABİDAP ailesi olarak  'engelsiz yaşam'  adına geleneksel birlik ve dayanışmanın sembolü olan aşure ve yemek programı düzenledik. Engelli olmak kusurlu değildir. Herhangi bir aralıkta değil, her zaman yanınızdayız. Tohum toprağa, engelli topluma emanettir. Engelsiz yaşam hepimizin elinde deyip tüm engelli kardeşlerimizle bir araya gelmenin mutluluğunu yaşadık. Malatya Birlik ve Dayanışma Platformu toplumun bütün kesimine hitap eden, kucaklayan ve birlik ve beraberliğini ayırt etmeksizin sağlayan bir sivil toplum kuruluşudur. İnsanı temel değer olarak gören bir platform olma yolunda devam etmektedir" dedi. 

Aşure'nin tarihi hakkında bilgiler veren Hacı Bektaş Veli Kültür Vakfı Başkanı Hasan Meşeli, Malatya'nı birlik ve beraberliğe ihtiyacı olduğu bu dönemde herkese görev düştüğünü söyledi.

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.