ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

Malatya Derebeyleri'nden Deprem Özel Dergisi

KIsa adı DEREBEYLERİ olan Malatyaspor Taraftarlar Derneği tarafından 6 Şubat Depremlerine özel dergi çıkarıldı. Derginin kapağında ise depremde hayatını kaybeden Yeni Malatyaspor kalecisi Ahmet Eyüp Türkaslan'a yer verildi. 

17 Ağustos 2023 01:57
Malatya Derebeyleri'nden Deprem Özel Dergisi

Derginin özel sayısını Malatya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Vahap Güner ve Yeni Malatya Gazetesi İmtiyaz Sahibi Bektaş Karaduman’a takdim eden Malatyaspor Taraftarlar Derneği Başkanı Serdar Kaplan, kendilerine ve Yeni Malatayspor’a her zaman destek verdikleri için teşekkürlerini iletti.

Kısa süre önce Dernek Başkanlığına seçilmesi ile ilgili açıklamada bulunan Kaplan; ”Asrın hatta 1000 yılın felaketini yaşadığımız bu dönemde duygularımız tamamen çökme noktasına geldi. Yarım kalan hayatlar, yarım kalan umutlar ve sönen ocaklar. Bir tarafımız eksik kaldı. Yıllarca dostluk, kardeşlik, komşuluk yaptığımız insanlar ya vefat etti ya da gurbete gitti. Geri dönerler mi, geldiklerinde bulabilirler mi? bilinmez fakat bilinen bir şey var hayata bakış açımız değişti. Hayatını farklı şehirde sürdürecek olan Başkanımız Ender Kaya'da bu sevdiklerimizden birisi. Ondan sonra Dernek başkanlığı görevine layık görülmem benim için gurur vericidir. Çekirdekten yetiştiğin, yıllarca mücadele verdiğin bir ortamın en başına yükselebilmek büyük bir başarı olayıdır.” Dedi.

Deprem sonrası Malatya’da yaşanna sorunlar için paydaş olarak ellerinden geleni yapmaya hazır olduklarını ifade eden Kaplan; ”Yaşadığımız felaket ve kulübümüzün bulunduğu konum yapacağımız görevin kutsallığını iki kat arttırmaktadır. Üstümüzdeki yükün farkında olarak yapacağımız mücadeleyi en üst düzeyde tutarak birlik ve beraberlik içerisinde insan odaklı yaklaşarak çözüme kavuşturup memleket için sonuna kadar var olacağımızı belirtmek isterim. Bizler Malatyasporlu olarak, memleketimizi tribünden savunan insanlar olarak ve bu uğurda bizimle birlikte yol yürüyen neferlerimize sahip çıkarak yolumuza aynı şekilde devam etmekte kararlıyız. Yıllarca Memleket menfaatleri doğrultusunda verdiğimiz özveriyi bütün şehrin paydaşlarının vermesini arzu ediyorum. Bunu söylerken kaçamak oynayanların olduğunu belirtmek istedim. Günlük geçiştirmeler ve kendi menfaatleri uğruna ortamda bulunmaları artık kabul etmeyeceğiz. Hep ılımlı yaklaştık. Yanlışları insanların yüzlerine uygun bir dil ile lanse ettik. Artık bu konuda insanların tavrı ve bakış açısını değiştirmesi gerektiğini ve memleket için samimi bir mücadele içerisinde olmalarını bekliyoruz.

Bu memleket için mücadele eden gençlerimizi, evlatlarımızı, bizleri yıllarca ikinci sınıf gören toplulukları, kişileri ve kurumları buradan tatlı bir dille uyarıyoruz. Bizler bu şehre, takıma emek veren sahipsiz kentin sahiplenenleriyiz. Bu açıdan bakın artık. Şehrimiz ve takımımızın yeniden ayağa kalkması umuduyla.” İfadelerine yer verdi.

Malatya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Vahap Güner, Derebeylerini tebrik ederek "Serdar Kaplan ve arkadaşlarına başarılar diliyoruz. Yeni Malatyaspor'un ayağa kaldırılması için çok çaba sarf ettiler. Depremlerde şehrimiz yıkıldı, Malatya'yı yeniden kurmak için Yeni Malatyaspor'un gelecek sezona iyi bir başlangıç yapmasını bekliyoruz. Taraftarlara da bizlere de önemli görevler düşmektedir" diye konuştu.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.