ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

Ankara'da Malatya için Bir Araya Geldiler

Ankara Pötürgeliler Derneği Başkanı Güzin Koçak, Ankara’da bulunan tüm Malatyalı Dernek Başkanlarına çağrı yaparak “Malatya’nın Sıkıntılı günler geçirdiğini ve Malatya’nın sorunlarına çare olmak için acil toplanalım" çağrısı üzerine Ankara’da bulunan Malatyalı Dernek Başkanları Malatya için bir araya geldiler . 

17 Ağustos 2023 22:17
Ankara'da Malatya için Bir Araya Geldiler

Koru Hastanesi toplantı salonunda yapılan toplantıya Tüm Malatyalı dernek başkanları toplantıya katılması büyük memnuniyet yaratırken Toplantının açılış konuşmasını yapan Ankara Pötürgeliler Dernek Başkanı Ezc.Güzin Koçak “6 Şubat tarihinde meydana gelen Kahramanmaraş Pazarcık merkezli asrın felaketi depremde yıkım gücü ve hasar anlamında en fazla etkilenen Malatya’mız için bir çatı altında toplanarak eski Valimiz Saffet Arıkan BEDÜK koordinasyonunda buluştuğumuz adını MAFAD olarak Ankara ilimize gelen her depremzede Ailemiz ile birebir temas kurarak dertlerine derman olmaya çalıştık bu konuda elinden gelenin fazlasını yapan gecesini gündüzüne katan tüm Dernek Başkanlarıma teşekkürler ediyorum. Şu andan itibaren her şeyi daha net görebilme adına sisli ve puslu günler geride kaldı Malatya’nın sıkıntıları ve Hemşerilerimizin ihtiyacı nedir daha net görebiliyoruz bu sıkıntıları ortadan kaldırmak için MADEB Başkanımız Battal YILDIZ ve MAFED Federasyonumuza bağlı olan Dernek Başkanlarımız ile durum değerlendirmesi yaparak İnsanlarımızın sıkıntılarını çözmek için güç birliği yaparak yanlarında olacağız hiç bir Hemşerimiz  mutsuzluğa umutsuzluğa kapılmasın kapı kapı gezerek Bakanlıklarda ve Cumhurbaşkanlığında onların sesi olacağız" diye konuştu.

Malatyalılar Dernekleri Birliği Genel Başkanı Battal YILDIZ ise "Bir Şehir plancısı ve Mimar olarak projeleri görme imkanım oldu Sabır ve Gayretle Malatya dokusunu kaybetmeden yeniden inşa ediliyor evet İnsanlarımız biraz sabırsız biraz yavaş olduğundan muzdarip fakat ihale süreçleri bittiğinde Şehrin merkezi gün yüzüne çıkacaktır ve Malatya umut ediyorum ki eski halinden daha güzel yeni yaşam alanları ile bambaşka bir Şehir olacaktır tüm projeleri yakinen takip ediyorum" ifadesinde bulundu .

Ankara Malatyasporlular Derneği Başkanı Fuat YILMAZ ise, "Malatya bizden ne istiyor öncelikle bu konuları tek tek ele almalıyız , Malatya halkı ertelenen ve önümüzdeki ay ödemeleri başlayacak olan Kredi ödemelerinin 6 ay daha uzatılmasını istiyor çünkü bu insanların gelir gider dengesi sağlanmadan bu ödemeleri yapmaları çok zor. OHAL sürecinin devam etmesi gerekiyor son yaşanan şiddeti büyük üç deprem panik havasını devam ettiriyor, halk evine giremiyor ise  psikolojik nedenler varsa, halk kaygı yaşıyor ise mücbir sebeplerin sağlanması için gerekli hamlelerin ivedi şekilde sağlanması gerekiyor" diye belirtti.

Battalgazi Dernek Başkanı Naki DİKBAŞ ise "Az bir zaman kaldı okullar açılacak elimizden geldiğince Öğrencilerimizin yanında olmalıyız. Kırtasiye ve diğer okul malzemeleri için ne gerekiyorsa Çocuklarımızın yanında olmak boynumuzun borcu gerekenleri yapacağız" dedi.  

MAFED Genel Sekreteri Mustafa Namık GÜZELER ve Akçadağ Dernek Başkanı İbrahim EVIN İse sorunları tek tek masaya yatırarak çözüm noktasında bir komite kurularak Devlet kademesinde Malatya’nın tüm sorunlarına çözüm aranması için bir heyet oluşmasını istedi.

Toplantıya Başkanlık eden Güzin KOÇAK "bugün göreve başlayan yeni Valimize görevinde üstün başarılar diliyorum İnşallah Malatya’mıza yeni bir bakış acısı ve işlerin hızlanması konusunda öncülük edecektir . Bizlerde Başkanlarımız ile birlikte kurulan komisyon heyetimiz ile birlikte Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet YILMAZ beyefendiye bir Sunum yaparak Şehrimizin Hemşehrimizin yanında olacağız müsterih olsunlar ifadesinde bulundu.

Koru Hastanesi toplantı salonunda yapılan toplantıya, Güzin KOÇAK Pötürgeliler Derneği Başkanı, Battal YILDIZ MADEB Genel Başkanı, Naki DİKBAŞ Battalgazi Dernek Başkanı, Songül BAŞIBÜYÜK Arapgir Kadın Kolları Başkanı, Naim YURTÇU Doğanşehir Dernek Başkanı, Bahadır ŞAHIN MADEB Yönetim kurulu üyesi, Mustafa NAMIK GÜZELER, MAFED Genel Sekreteri, Hüseyin ÖZDEMİR Arapgir Dernek Başkanı, Sıddıka KUŞANAC MAFED Başkan Vekili, Fuat YILMAZ Ankara Malatyasporlular Derneği Başkanı, Haydar BAL Hekimhan Sazlılar Derneği Başkanı, Abdulvahap UZUNOĞLU Hekimhanlılar Derneği Başkanı, İbrahim EVİN Akçadağlılar Derneği Başkanı iştirak ettiler.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.