ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

OKAN KOPAN: ARGUVANSPOR'UN HEDEFİ PLAY OFF

Malatya Arguvanspor Teknik Direktörü Okan Kopan hedeflerinin Play Off olduğunu belirterek “İlk hedefimiz Play-of un içinde kalabilmektir. Arguvanspor’u ayağa kaldıracağız” dedi. 

16 Ağustos 2023 10:39
OKAN KOPAN: ARGUVANSPOR'UN HEDEFİ PLAY OFF

Arguvan’da Süleyman Kılıç’ın sorularını cevaplayan Teknik Direktör Okan Kopan, takımının hedeflerini açıkladı.

TEKNİK DİREKTÖR OKAN KOPAN ANLATIYOR

-Hocam Malatya Arguvan Sporun Teknik Direktörü olarak görev yapıyorsunuz. Sizi tanıyabilir miyiz?

-Zonguldaklıyım 47 yaşındayım. Bir futbol emekçisiyim. Futbol bizim bir hayalimizdi fakir aile çocuklarının hayatını kurtarma şekliydi. Bizde bu yoldan gittik. Sonra profesyonel oldum. Futbol hayatımda 16-17 kulüpte futbol oynadım. Bu işe gönül verdiğim için işin teknik kısmına geçtim. 2009’dan 2018 yılına kadar yardımcı hocalık yaptım, son beş senedir de teknik direktörlük yapıyorum. İşimi severek yapıyorum. İyi kulüplerde çalıştım başarılar elde ettim.

ARGUVANSPORLA YOLUMUZ KESİŞTİ

Geçen sene Arguvan sporla yolumuz kesişti. Güzel işler çıkardık. Takımı tam yoluna soktuk, trendimizi artırmaya başladık. Çünkü beklettiklerimiz vardı o beklentilerimize ulaşabilirdik, ancak sizin de bildiğiniz gibi büyük bir deprem afeti yaşadık. Onun sonucunda ligden çekilmek zorunda kaldık.

BURAYI SEVDİK YENİDEN ANLAŞTIK

Daha sonra bu sene Başkanlarımız sağ olsunlar birlikte devam etmeye karar verdiler. Bizde burayı sevdik gönül verdik. Depremde ilçeyle, ilçe insanlarıyla, futbolcularımızla birlikte duygusal bir bağ oluştu. Anlatamayacağım zor dönemlerdi. Burada doğru kişilerle doğru işler yapacağımı düşündüğüm için tekrar Arguvan’a geldim ve şu anda çalışmaya devam ediyoruz.

-Hocam birçok yerde futbol oynadığınız gibi hocalıkta yaptınız. Bel ki de ismini ilk defa duyduğunuz Arguvan’a gelince nelerle karşılaştınız uyum sorunu yaşadınız mı?

ARGUVAN İNSANI ÇOK SAKİN

-Bu meslek sayesinde gerek futbolcu gerek teknik direktör olarak Türkiye’nin her bölgesinde çalışma fırsatı buldum. Doğusunda-batısında, güneyinde-kuzeyinde çalıştım. Buralarda çok iyi, çok güzel dostluklar edindim. Onun için adaptasyon sorunu bizlerde pek olmuyor. Ancak farkları görüp gözlemleyebiliyorsunuz. Arguvan’a geldiğimde başkanlarıma ve çevremdeki insanlara baktığımda şöyle bir tespitim oldu bunu başkanlarıma da söyledim. Buranın insanlarının ne kadar sakin olduğunu, saygılı olduğunu çok huzur dolu bir ilçe olduğunu.

Evet çok büyük ilçe değil, ancak nüfusunun çok olduğunu bu nüfusun da bütün Türkiye’ye hatta yurt dışına dağıldığını öğreniyoruz.

Sizlerde biliyorsunuz buradan çıkmış çok ünlü insanlar var, kültür seviyesi yüksek bir ilçe. Geldiğimiz günden beri sevgiden başka bir şey görmedik. Futbolun içinde maalesef çirkeflikler, hakaret ve küfürler var. Biz bunları burada yaşamadık. Bu da daha azimle, şevkle ve huzurla çalışmamıza yol açıyor. Küçük bir ilçe ama İlçenin en büyük mülkü amiri Belediye Başkanımız her şeyini veriyor. Diğer başkanlarımız keza öyle, bütün imkanlarını seferber ediyorlar.

PARA HERŞEY DEĞİLDİR

Küçük bir ilçeyi futbolla ayağa kaldırmaya çalışıyoruz.

3.ligde 60 takım var. Bu altmış takım içerisin de belki de en küçük bütçeye sahip olan bir takımız. Ama buna rağmen büyük bütçeli takımlarla başa baş savaşabiliyoruz. Biz aslında burada her şeyin para olmadığını göstermeye çalışıyoruz.

İç transferlerde anlaştığımız oyuncuların çoğu transfer teklifi aldılar. Ancak bu karakterli futbolcular tekrar Arguvan sporda oynamak istediler. Bu parayla yapılacak işler değil. Biraz sevgiyle, bağımlılıkla rahat bir ortamla olacak işler.

Paranın her şeyi satın aldığı bir dünya da biz bunun dışında farklı şeyler yaşıyoruz Arguvan’da. Kenetlenmemizde depremin çok etkisi oldu. Bazı zor Antrenmanlarda “hadi bakalım deprem çocukları” diyorum. Duygusal bir bağ oluştu aramızda. Oyuncularım ve biz teknik heyet burada olmaktan çok mutluyuz. Biz bu küçük ilçeden Türkiye’ye bir mesaj vermek istiyoruz. Aslında Başkanımız bu mesajı verdi. Örneğin şu içine bulunduğumuz tesis bir mesajdır.

ÖRNEK GÜZEL BİR TESİSİMİZ VAR

Gerek futbolcu olarak gerek antrenör olarak 30-33 kulüpte görev yaptım. Böyle bir tesis bir çoğun da yok. Örneğin koskoca Adana Demir Spor, köklü bir çınar 1945 de kurulmuş süper ligde oynuyor. Böyle bir tesisi yok otellerde kalıyorlar. Yıllık 5-10 milyon gibi otel masrafları var. Mersin idman yurdu köklü kulüp bir dikili ağacı yok. 1.ligdeki Keçiören kulübünün bir tesisi var, bu tesisin yanında pansiyon gibi kalır.

Onun için bu tesisi görünce bu ortamı görünce daha istekli sevgi dolu azimle çalışıyorsunuz. Gece gündüz mesai yapıyoruz.

OYUNCU YETİŞTİRMEK İSTİYORUZ

Dördüncü günde 8 antrenman yaptık 35 oyunca var değerlendiriyoruz. Kulübe bir genç oyuncu kazandırabilir miyiz diye çalışıyoruz. Bizim gibi kulüplerin bütçesi yıllık dönmez. Mutlaka oyuncu yetiştirip satmak zorunda. Oyunca maliyetleri geçen yılla bu yıl arasında 4 -5 hatta 10 kat arttı. Ekonomik ortamın bunda büyük etkisi var. Onun için biz bir futbolcu yetiştirip acaba sezon sonunda satıp kulübe katkı yapabilir miyiz diye düşünüyoruz. Çünkü bütçeler çok büyük. Geçen yıl yüz bin lira verdiğimiz oyuncuya bu sene bir milyon vermeniz gerekiyor.

 

-Okan hocam bir bakarsınız Arguvan spordan bir Arda Güler çıkarırsınız ne dersiniz? Okan hocam bir bakarsınız Arguvan spordan bir Arda Güler çıkar ne dersiniz?

-Dünde onun sohbetini yaptık. Keşke olsa. Arda Güler olmasa bile, onun onda biri, yüzde biri burayı kurtarır. Bizde onun için tüm temiz duygularla canı gönülden çalışıp emek harcıyoruz.

-Okan hocam sizi çok moralli ve azimli gördüm. Peki takımın durumu, morali nasıl?

FUTBOL YALNIZ PARA DEĞİLDİR

-Şöyle az öncede anlattığım gibi bulunduğumuz grupta 8-10 takım ciddi bütçeler harcıyor. Bu ligi oynamış oyuncuları transfer ediyorlar. Ancak futbol tecrübem bana şunu söylüyor. Futbol yalnız para değildir. Aynı zamanda mücadeleye dayandığını biliyoruz. Bir taktiksel anlayışın ve disiplinin bu bütçelerin önüne geçeceğini düşünüyoruz.

Geldiğimizde başkanımızla beraber ilk toplantıda en akıllı kararın mevcut iskelet kadroyu tutmak olduğunu bunun en büyük transfer olduğunu söyledik.

İSKELET KADROYU KORUDUK

-İskelet kadroyu tuttunuz mu?

-Evet yüzde 90 istediğimiz oyuncuları tuttuk. Bu da bizim için çok büyük bir avantaj teşkil ediyor. Bununla birlikte eksik bölgelere maliyeti uygun, bizi pek zora sokmayacak oyuncuları takviye ediyoruz. Acele etmiyoruz. Acele edince cebinizden çok para çıkıyor hata yapabiliyorsunuz. Şu anda ligin başlamasına kırk günümüz var. Yüzde 60-70 transferle ilgili işimiz bitti.

ARGUVANSPORU AYAĞA KALDIRACAĞIZ

Daha öncede çeşitli mecralarda söyledim. Koşan mücadele eden oyunun son dakikasına kadar her şeyini veren bir takım yaratmak istiyoruz. Arguvan halkı ve Başkanlarımız da bunu istiyor. Biz biliyoruz mücadele eden takım sonuçta mutlaka kazanacaktır. Bunu tecrübelerimizde gördük. Bu anlayışla çok takımı ayağa kaldırdık. Burayı da inşallah ayağa kaldırmak, daha büyük hedeflere taşımak istiyoruz.

Bunun yanında ideallerim de var. Burayı hedefe kavuşturduktan sonra biz burada onlarca yıl çalışmayacağız. Biz emekçi insanlarız Arguvan sporda başarılı olup transfer yapmak istiyoruz. Ben de bir nevi futbolcu gibiyim.

-Okan hocam Arguvan sporun gruptaki hedefi nedir?

İLK HEDEF PLAY-OF

-İlk hedefimiz Play-of un içinde kalabilmektir. Geçen yılda ben bunu başkanıma söyledim. Play Ofları ben oynadım, şampiyonluklar yaşadım.

-İlk kaça girmeniz gerekiyor?

-Grubumuzda 15 takım var. Birinci direkt çıkıyor.2-3-4-5. Olanlar play of oynayacak. Aralarından birinci olan çıkacak. Play of maçlarının havası başkadır. Çok büyük bütçeli takım o gün gününde olmayabilir. Böylece yüz elli elli şansınız var. Tek maç ve final maçı olduğu için her türlü sürpriz olabiliyor. Bunun örneklerini çok gördük yaşadık. Bizim ilk hedefimiz Play of. Play oftan sonraki hedeflerimiz neden olmasın. Ben bizzat yaşadım örneğin Adana Demirspor’da 2.ligdeydik ekstra play ofa gittik. Foto maç gazetesi manşet attı. On takım arasından ilk elenecek takım Adana Demirspor diye. Bunu biz okuduk oyuncular olarak. Hırslandık.

Daha sonra Karşıyaka ile final oynadık. Otuz bin seyirci vardı biz şampiyon olduk. Böyle benim çok örneklerim vardır. Tarsus’ta aynı şekilde play oflardan çıktık. Onun için bu ilk hedefi gerçekleştirmek Arguvan spor olarak büyük bir başarı olacaktır.

-Okan Hoca son olarak Malatya ve Arguvan spor kamuoyuna bir mesajınız var mı?

DEPREMİ BAHANE ETTİLER

-Biz burada zaten Arguvanlılarla beraber yaşıyoruz iç içeyiz. Sokakta, çarşıda, pazarda hep beraberiz. Esas mesajım Malatya’ya olacak. Arguvan’da takdir edilecek bir durum yaşanıyor. Depremi bahane ederek biraz keskin olacak ama yükün altına girmeyen kulüpler oldu. Deprem doğal afet, bir sürü can aldı, ocakları söndürdü. Deprem bahanesiyle lige katılmayan kulüpler var. Ben depremde buradaydım. Arguvan en az 15-20 bin kişiye hizmet verdi. Depremzedelere kucağını açtı. Hiçbir ayrımcılık siyaset yapmadan herkese kucağını açtı. Ben burada bunu gördüm yaşadım.

BİZİM FORMAMIZDA MALATYA YAZIYOR

Şimdi bu zor imkanlarla Arguvan spor profesyonel lige katılıyor, tesisleşiyor, takım kurmaya çalışıyor. Malatya’nın tek profesyonel takımı olarak ligdeyiz. Profesyonel ligde Malatya’yı temsil ediyoruz. Başkanım kusura bakmayın şahsi düşüncemi söylüyorum Malatya’dan bir lira destek yok. Demek ki buraya siyaset giriyor. Gittiğimiz yerde Malatya’yı biz temsil edeceğiz formamızda Malatya yazıyor. O zaman niçin biz üvey evladız. Üvey evlat muamelesi görüyoruz. İnsan üvey evladının bile ihtiyaçlarını karşılar.

MALATYALILARDAN DUYARLILIK BEKLİYORUZ

-Okan Hoca Malatyalıların takıma sahip çıkmasını istiyorsunuz?

-Tam öyle Malatyalılar demeyelim de Malatya’nın ileri gelenleri, İş İnsanları ve mülki amirleri vs. Şimdi biz İstanbul’a maça gideceğiz. Arguvan spor olarak değil, Malatya Arguvanspor olarak gidiyoruz. Karşıdaki takım milyonlarla oynarken biz genç oyuncularla mücadele edeceğiz. Ben Başkanlarımızın neler çektiğini ne imkansızlıklarla mücadele ettiğini biliyorum. Katkı yapmaları bir tuşa basmaları kadar kolay. Bu duyarsızlık beni rahatsız ediyor ve şikayetçiyim.

Bütün bunlara rağmen biz mücadeleye devam edeceğiz. Size de çok teşekkür ederim tanıtım ve reklam çok önemli. Süleyman bey kaleminize sağlık sesimizi duyuruyorsunuz.

-Ben teşekkür ederim başarılar dilerim. Gönlümüz, kalbimiz sizinle…

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.