ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

Malatya Beşik gibi Sallanıyor, OHAL İsteniyor

12 Şubat'ta Malatya merkezli depremler vatandaşı sokakta beklemeye mecbur kılarken Malatya'nın 12 Şubatta tam 16 kez sallandığı ortaya çıktı. 

14 Ağustos 2023 00:51
Malatya Beşik gibi Sallanıyor, OHAL İsteniyor

Depremler bu kez Yeşilyurt, İkizce, Yakınca ve Bostanbaşı merkezli olmaya başladı. Yeşilyurt ilçesinde meydana gelen 4.8 ve 4.5 lik depremlerin ardından aynı gün 14 sarsıntı daha yaşaması nedeniyle halk sokaklarda sabahlıyor. Bu arada binlerce kişi de şehri yeniden terk etmeye başladı.

Malatya'da depremlerde yeterli tedbir alınmadığını ve yaraların sarılmadığını belirten vatandaşlar ise sosyal medya hesaplarindek İl yöneticileri eleştirerek Hükümetin Malatya'da OHAL ilan ederek şehri en kısa sürede toparlaması istendi. Malatya'da barınma şartları olmadığını istenen konteynır taleplerinin dahi yerine getirilmediğini Orta hasarlı binların durumuna açıklık getirlmediğini ifade eden vatandaşlar, kaderlerine terk edildiklerini belirterek OHAL uygulamasını gündeme getirmeye başladılar.

Bu arada Malatya'nın suyu bulanık akmaya devam ediyor. Vatandaşlar içme suyu ihtiyacını 6 Şubat'tan bu yana kaynaklardan ya da marketlerden karşılıyor.

Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, sosyal medya hesabından bugün yaşanan 4,8, 4,5 ve 4,2 büyüklüklerindeki 3 ayrı depremi değerlendirdi.

“BENDEKİ HARİTADA YOK”

“Bendeki haritada bu depremlerin olduğu yerde bir fay yok” diyen Naci Görür şu ifadeleri kullandı:

6 Şubat deprem felaketinin ardından açıklamaları dikkatle takip edilen yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı. Görür şu ifadeleri kullandı:

“Bugün yine Malatya’da 4,3 ve 4,9 iki deprem var. Geçen günkü 5,2 ve 4,3 depremleri ile hemen hemen aynı yerler. Buralara stres transferi olabileceği dolayısıyla bu tür depremlerin beklenebileceğini sizlere belirtmiştim. Bendeki haritada bu depremlerin olduğu yerde bir fay yok. Acaba bu depremler KD uzanımlı Doğanşehir fayının İkizce’ye doğru muhtemel uzantısı üzerinde mi meydana geliyor?”

12 Şubat'ta Malatya'da meydana gelenndepremler:

 

 

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.