ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

Malatya 5.3'le Sallandı, Halk Sokakta sabahladı

6 Şubat depremlerinin açtığı yıkımlar devam ederken Malatya bu kez Yeşilyurt'un İkizce merkezli olan 5.3 büyüklüğündeki depremle sarsıldı. Kendini sokağa atan vatandaşlar geceyi sokakta geçirdi, yakıt almak isteyenlerin sırası uzarken, içme suyu şebekesi yeniden bulandı. 

11 Ağustos 2023 04:13
Malatya 5.3'le Sallandı, Halk Sokakta sabahladı

Yeşilyurt ilçesi İkizce merkezli 5,3 büyüklüğünde deprem  20:48'de yerin 7 km derinliğinde meydana geldi. Deprem çevre illerdende hissedildi. 

BİNALARDAN UZAK DURULMASI İSTENDİ

Deprem Uzmanı Baturhan Öğüt, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Malatya'ya gerilim transferi olduğunu söyledi. Orta ve Ağır hasarlı yapılardan uzak durulması çağrısında bulunan Öğüt;" Malatya yeşilyurt ilâ çelikhan arasında 5,5 büyüklüğünde bir deprem oldu. Malatya-ya doğru gelirim transferi olduğunu üzerine basa basa açıklamıştık. Bölgedeki ekipler yıkılan yapı var mı yok mu diye kontrole çıkmalı ve ağır orta hasarlı yapılardan uzak durunuz." dedi. 

KAPTAJIN SUYU BULANDI

Depremin ardından Kaaptajın suyu bulandı.MASKİ tarafından yapışan duyuruda; "Çok kıymetli vatandaşlarımız;
İlimizde gerçekleşen 5.3'lük depremin ardından Gündüzbey Kaptaj Tesisi ana kaynağımız da bulanıklık oluşmuştur. İkinci bir duyuruya kadar içme suyunu kullanmayınız." denildi. 

Malatya Depremi'nde 22 kişi yaralandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Malatya'da meydana gelen depremde can kaybının olmadığını, 22 kişinin hafif yaralandığını bildirdi.

Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde 5,3 büyüklüğünde meydana gelen depremde ekiplerin saha tarama çalışmalarına devam ettiğini belirtti. İlk belirlemelere göre 1 metruk binanın yıkıldığını ve 2 ağır hasarlı binanın yan yattığını belirten Yerlikaya, şunları kaydetti:

"An itibari ile can kaybımız yoktur. Korku, panik ve yüksekten atlama nedeniyle 22 vatandaşımız hafif yaralanmıştır. Yaralı vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Allah ülkemizi her türlü afetlerden korusun."

Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada; “Bu gece tedbir amaçlı; Sosyal tesislerimiz ve semt konaklarımız açık kalacaktır. Tüm hemşerilerimize duyurulur. Not: Nikah Sarayı hariç” denildi. 

Belediyeler sosyal tesislerini açtı

Vatandaşlar sokağa fırlayıp geceyi evlerinin önünde geçirmeye başlayınca Malatya Büyükşehir Belediyesi, Yeşilyurt ve Battalgazi Belediyeleri tüm sosyal tesisleri açarak vatandaşların burada kalmalarını istediler. Vatandaşlarınbir bölümü tesislerde sabahladı.

 

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.