ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

Sanayi Bakanı Kacır Malatya'da İncelemelerde Bulundu

Çeşitli inceleme ve temaslarda bulunmak üzere, İlimize gelen Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı binasında gerçekleştirilen Deprem ve Afet Koordinasyon Toplantısı’na katıldı. 

10 Ağustos 2023 06:40
Sanayi Bakanı Kacır Malatya'da İncelemelerde Bulundu

Toplantı sonrası Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır’ın katılımıyla Büyükşehir Belediyesi Nikâh Sarayında düzenlenen, ilimizde deprem yatırımları ile ilgili hazırlanan, Malatya 1.OSB Fabrika Kuluçkası, Fırat Bölgesel Kalkınma ve Bilim Merkezi, Yeşilyurt Deprem Sonrası Hasar Alan Ticari Alanları İyileştirmesi, Tarımsal Ortak Makine Parkları Kurulması Projesi, Bölgesel Kalkınma ve Bilim Merkezi, Malatya Sokak Hayvanları Barınak Projesi olmak üzere toplam 5 Projenin imza töreni gerçekleştirildi.

Programa, Vali Hulusi Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Ak Parti Malatya Milletvekili İhsan Koca, Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Abdulvahap Yoğunlu, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar ve Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder katıldı.

Sözleşme imza töreninde konuşan Bakan Kacır “Kalkınma ve istihdamı sağlayarak, üretimi tekrar canlandıracak, sanayimizi yeniden ayağa kaldıracağız. KOBİ'lerimizi tüm deprem bölgesinde olduğu gibi Malatya'mızın kalkınmasında da can damarı olarak görüyoruz. Malatya'nın da kendine has kimliği, tarihi dokusu, en önemlisi de bu kadim şehri ile hemhal olmuş insanı için ilk andan itibaren tüm imkanlarımızı seferber ettik, etmeye devam edeceğiz. Tabii, Malatya için ne yapsak az olduğunun farkındayız. Bu bilinçle, şehrimizi her yönüyle eskisinden daha güçlü hale getirmek, buranın ekonomik ve sosyal kalkınmasını hızlandırmak için gece gündüz çalışıyoruz. Geçtiğimiz hafta sonu çalışmaları yerinde görmek, depremzedelerimizin, esnafımızın, sanayicilerimizin dertlerini dinleyebilmek, onların bu zorlu süreçte her zaman yanlarında olduğumuzu hissettirmek adına Hatay'a ziyaretimiz oldu. Orada da ifade ettiğim üzere Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı olarak şehirlerimizin ekonomisini eski günlerine döndürecek, üretim ve rekabetçiliklerini yeniden kazandırmak için çalışmalarımızı sürdüreceğiz.” dedi.

Bakan Kacır, Deprem sonrası Cumhuriyet Meydanı altında faaliyetlerine devam eden Kuyumcu Esnafını ziyaret ettikten sonra Altay Kışlasında yapımı devam eden 714 kalıcı işyerinin hizmet vereceği Yeşilyurt Küçük Sanayi Sitesi İnşaat alanı ve yakın zamanda açılışı gerçekleştirilen Dünya Kayısı Ticaret Merkezinde incelemelerde bulundu.

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.