ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

Yoncalı Barajı İsale Tünelinde Patlama

Malatya'nın Arguvan İlçesinde yapımı devam eden Yoncalı Barajı İsale Tünelinde çalışan iş makinasının başlığında meydana gelen kireçlemeden dolayı patlama da 3 işçi hafif şekilde yaralandı. 

09 Ağustos 2023 08:50
Yoncalı Barajı İsale Tünelinde Patlama

Alınan bilgiye göre, olay, 03.30 sularında Arguvan'ın Yoncalı Barajının Kömürlük Mahallesinde yapımına devam edilen isale tünel inşaatında meydana geldi. İddiaya göre, tünel inşaatında çalışan İş makinesinin bakım ve onarım sırasında patlama meydana geldi. İş makinasının başlığının kireçlendiği ve patlamanın bu nedenlşe meydana geldiği ifade edildi.Olayda 3 işçi hafif şekilde yanıklardan yaralanırken, ihbar üzerine bölgeye jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. İlk tedavileri olay yerinde yapılan yaralılar Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı.

TÜNELDE YÜZDE 71'E ULAŞTIK

DSİ 92. Şube Müdürü Aytaç Sucu, İsale tünelinde meydana gelen patlamanın ardından gerekli tedbirlerin alındığını, DSİ Genel Müdürlüğünden bir Uzman heyetin Malatya'ya geleceğini belirterek "Kazada yaralanan işçilerin sağlık durumu iyi. İş makinasındaki bakım sırasında meydana gelen patlamada önemli bir durum yok. Tünelde yüzde 71'e ulaştık, muhtemelen 2024'ün Şubat ayında tünel ışığı görecek. Barajın sulama kanal şebekesininde bu yıl ihalşe edilmesini bekliyoruz" dedi.

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.