ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

Eski Malatya'da 'Halk Otobüsü' İsyanı

Eski Malatya'ya sefer yapan Halk Otobüslerinin düzensiz seferleri halkı adeta isyan ettirdi. Halk otobüslerini daha önceden protesto ederek Malatya Büyükşehir Belediyesi MOTAŞ Otobüslerinin sefer yapmasını isteyen vatandaşların tepkisini Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan yerine getirdi. 

08 Ağustos 2023 03:46
Eski Malatya'da 'Halk Otobüsü' İsyanı

Eski Malatya Alacakapı mahallesi Muhtarı Nafiz Sayın, kalabalık bir vatandaş topluluğuyla Büyükşehir Belediyesi Halk Otobüslerini istemediklerini geçtiğimiz aylarda , "Halk Otobüslerini Eski Malatya'da istemiyoruz" diyerek Motoş Otobüslerinin sefer yapması için Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'a başvurdu.

Muhtar Nafiz Sayın Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'ın Motaş'ın Eski Malatya'ya sefer yapması için talimat vermesinin ardından açıklamalarda bulundu. Sayın açıklamasında "Halkın sesine her zaman kulak veren Büyükşehir belediye başkanımız sayın Selahattin Gürkan Bey’e teşekkür ediyoruz. Bugün itibariyle kar yağdında çalışmayan, motorine zam gelince çalışmayan, keyfine göre hareket eden “Özel Halk Otobüsleri” Eski Malatya'ya gelemeyecek. Bizler Eskimalatya halkı olarak hiçbir zaman istemedik, saatlerce otobüs bekledik, her yerde istemediğimizi de dile getirdik. Şimdi MOTAŞ ile yola devam edeceğiz, minibüsler gelecek alternatif olacak tatlı bir rekabet ile belki de artık insanlar işlerine, yetişecekleri yere zamanında yetişecek eskisi gibi zor durumda kalmaktan kurtulacak. Buradan tekrar mağduriyet yaşadıkları için hiçbir zaman özel halk otobüslerinden memnun kalmayan Eskimalatya halkı adına halkın sesine, bizlerin sesine kulak veren Malatya Büyükşehir belediye başkanımız Selahattin Gürkan Bey’e teşekkür ediyor Malatya’mız için hayırlı olmasını temenni ediyorum" dedi.

Eski Malatya'daki Muhtar ve vatandaşlarda, alınan karardan memnun olduklarını söylediler.

Haber:Yeni Malatya Gazetesi

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.