ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

MHP'den Malatya'daki Basın Kuruluşlarına Ziyaret

MHP Malatya Milletvekili Mehmet Fendoğlu, MHP İl Başkanı Gökhan Gök ve Ülkü Ocakları Başkanı Turgay Şengönül Basın Kuruluşlarını ziyaret etti. 

05 Ağustos 2023 22:38
MHP'den Malatya'daki Basın Kuruluşlarına Ziyaret

MHP Malatya Milletvekili Mehmet Fendoğlu, MHP İl Başkanı Gökhan Gök ve Ülkü Ocakları Başkanı Turgay Şengönül, Basın kuruluşlarının faaliyetlerini sürdürdüğü Basın Konteynırlarını ziyaret ederek basın kuruluşları ile sohbet etti.

Malatya Gazeteciler Cemiyeti ve Yeni Malatya Gazetesini de ziyaret eden MHP Milletvekili Fendoğlu "Ağır bir felaket yaşadıklarını ancak tüm bunlara rağmen Malatya'nın ayağa kaldırılması için herkese görev düşmektedir. Basın kuruluşlarımızı ziyaret ettim klima sorununun çözülmediğini öğrendim. Basınımız üzerine düşen uyarıları yapacak ve bizleri de bilgilendirecektir. Çok yer gezdim ama Malatya gibi yaşanacak bir şehir görmedim. Deprem sabahından itibaren Malatya'daydım, kim neler yaptı onuda biliyorum. Yeni Malatya'yı kurnmak için hepimize görev düşmektedir. Basın kuruluşlarımıza teşekkür ediyorum" dedi.

6 Şubat depremleri sonra ülke genelinde yaşanan deprem fırtınasının ardından Türkiye’nin ayağa kalkma gücü olan sayılı ülkelerden biri olduğunu belirten Fendoğlu; ‘’Öncelikle hepimize geçmiş olsun. 6 Şubat depremlerinden sonra bir deprem fırtınası yaşadık. Bu süre içinde herkes kendi şehrinde derdine düşünce bölge genelinin daha sonra farkına vardı. Bölgede büyük bir alanın yıkılması sonucunda şehirleri yeniden ayağa kaldırabilecek güce sahip dünyada sayılı ülke var ve bunu da başaran Türkiye’dir. Bir pandemi sürecinde Avrupa ülkelerinin halini herkes gördü. Bizler ise devlet olarak pandemi sürecini çok güzel atlattık. Bu süreci de en hızlı şekilde atlatacağız.’’ Dedi. 

“EKSİKLERİMİZ VAR”

Deprem sonrası eksiklerin olduğunu, yasal olarak yapılması gereken düzenlemelerin olduğunu vurgulayan Fendoğlu, bununla ilgili çalışmaların başlatıldığını kaydetti. Fendoğlu; ”Eksiklerimiz var, yapmamız gerekenler var. Çıkarmamız gereken yasalar var. Bunları da zaman içinde ortak akılla mutlaka telafi edeceğiz. Çünkü deprem ayrım gözetmeksizin bölgedeki bütün insanlara geldi. Acımız bir şehrimiz bir ortağımız bir, yani derdimiz sevdamız Malatya. Dolayısı ile el ele, elbirliği ile yerel yöneticilerimiz olsun, seçilenler olsun çalışmalarımızın hepsi Malatya’nın bir an evvel ayağa kalkması için çalışmalar yapıyorlar. “ diye konuştu.

“AKPINAR AYAĞA KALKARSA MALATYA AYAĞA KALKAR”

Yeniden inşa sürecinde Akpınar’ın önemini vurgulayan Fendoğlu; ”’Malatya olarak omurga saydığımız yaklaşık 20 bin esnafımızın olduğu Akpınar meydanımız var. İlk evvel orayı ayağa kaldırırsak Malatya’nın hem ticari hayatını hem de şehrin omurgasını ayağa kaldırmış oluruz. Geçen günlerde Sayın Bakanın attığı temel ile birlikte bir başlangıç yaptık. Uzun vadeye kalmadan proje hayata geçtiğinde taşlar yerine oturacak. Ondan sonraki süreçte yerinde dönüşüm ya da rezerv alanlarına gitmek isteyen hak sahiplerinin de kendi talepleri doğrultusunda şehri yeniden yapmaya başlayacağız. Gitmediğim görmediğim ülke kalmadı, yaşanabilecek tek şehir Malatya.’’ Sözlerini kullandı. 

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.