ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

Prof.Dr. Recep Bentli TRT'ye Konuk Oldu

Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Bentli TRT HABER Eğitim Editörü programının konuğu oldu. Bentli, Üniversitenin kuruluş olarak yeni bir üniversite olduğunu belirterek, güçlü akademik ve idari kadroya sahip olduğunu ifade etti. 

29 Temmuz 2023 10:38
Prof.Dr. Recep Bentli TRT'ye Konuk Oldu

Özellikle derslik olarak herhangi bir sıkıntılarının olmadığını ve yeni eğitim öğretim yılına hazır olduklarını vurgulayan Rektör Bentli, barınma konusuna özel önem verdiklerini belirterek; Yeşilyurt ilçesinde bin kişilik erkek ve yine bin kişilik kız yurtları için hızlı bir çalışma içinde olduklarını vurguladı. Bu yurtların faaliyete geçmesi ile yurt kapasitesinin daha da artacağını söyledi.

Rektör Bentli, Üniversitenin idari ve akademik alt yapısının giderek güçlendiğini söyledikten sonra Malatya Turgut Özal Üniversitesi olarak 6 fakülte ve 9 meslek yüksekokulu ile eğitime devam edildiğini vurguladı.

Ziraat Fakültesine yeni bölümler ekleyerek fakülteyi güçlendirdiklerini dile getiren Rektör Bentli, özellikle Biyosistem Mühendisliği bölümüne dikkat çekti. Bu yıl Su Ürünleri Mühendisliği ve Ziraat Fakültesinin Zooteknik, Tarla Bitkileri bölümlerine öğrenci alacaklarını söyledi. Üniversitenin oldukça geniş bir araziye sahip olmasının Ziraat Fakültesi açısından önemini vurgulayan Rektör Bentli, 2023 yılında 24 yeni programın öğrenci almasıyla birlikte 9 bin öğrenci sayısına ulaşılacağını öngördüklerini, genç ve dinamik bir akademik kadroya sahip olduklarını ve giderek kadroyu zenginleştirmeyi planladıklarını söyledi.

Yeşilyurt Meslek Yüksekokulu bünyesinde ilk defa öğrenci alacak olan ve yeni açılan İnsansız Hava Araçları Operatörlüğü ve Raylı Sistemler gibi programlara özel önem verdiklerini ve bu programları destekleyeceklerini vurgulayan Rektör Bentli, Malatya Turgut Özal Üniversitesinin öğrencilerin akademik faaliyetlerin yanı sıra sosyal faaliyetlerini de önemsediğini, deprem sebebiyle kesintiye uğrayan öğrenci topluluklarının faaliyetlerine tekrar gereken önemin verileceğini söyledi.

Rektör Bentli programın sonunda, öğrencilerin aldıkları puanlara göre Malatya Turgut Özal Üniversitesini gönül rahatlığı ile tercih edebileceklerini ve sınav sonuçlarının öğrencileri için hayırlı olmasını dilediğini söyledi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.