ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

Yabancı turistler Malatya'dan Nemrut Dağını ziyaret ediyor

Çin Halk Cumhuriyeti vatandaşı Zhang Jiao, Chen Tao, Zhang Biting, Pan Boou, ziyaret öncesinde Malatya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğüne gelerek bilgi ve tanıtıcı yayın aldılar. Hepsi de öğretmen olan turistler dünyanın sayılı arkeolojik harikaları arasında yer alan, UNESCO Dünya Miras Listesindeki Nemrut Dağını ziyaret edecek olmaktan büyük heyecan duyduklarını belirttiler. 

28 Temmuz 2023 22:19
Yabancı turistler Malatya'dan Nemrut Dağını ziyaret ediyor

Çinli ziyaretçiler Nemrut’a hareket öncesi Fotoğraf Makineleri ile Radyo ve Gramofon Müzesini de gezdi.

İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Ali Cengiz “Depremin etkilerine rağmen yurt dışından ziyaretçilerin ilimize gelmesi bizleri sevindiriyor. Misafirlerimize Türkiye ve Malatya hakkında izlenimlerini sorduk, gayet güzel düşünceler taşıdıklarını ilettiler. Kendilerine Malatya’da Nemrut Dağının dışında da gezebilecekleri eserlerimiz olduğunu belirtiyoruz. Bilhassa ilimizin gururu, 2021 yılından bu yana Dünya Miras Listesinde yer alan Arslantepe’yi gezmelerini öneriyoruz” dedi.

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.