ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

Turgut Özal'da Mezuniyet Töreni

Malatya Turgut Özal Üniversitesi 2022-2023 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni Malatya Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. 

19 Temmuz 2023 03:46
Turgut Özal'da Mezuniyet Töreni

Turt Özal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Bentli’nin ev sahipliği yaptığı Mezuniyet Törenine; Malatya Valisi Hulusi Şahin, AK Parti Malatya Milletvekilleri İhsan Koca, İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak, Malatya Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Latif Okyay, Malatya Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Badem, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, Vali Yardımcısı Gürkan Üçüncü, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Alb. Ercan Altın, İl Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren, Arapgir, Battalgazi, Darende, Doğanyol Pütürge ve Yeşilyurt Belediye Başkanları, öğretim üyeleri, mezunların aileleri ve basın mensupları olmak üzere çok sayıda davetli katıldı.

Üniversiteyi birincilikle tamamlayan Ziraat Fakültesi Mezunu Ümmühan Yaren Kaçmaz’ın mezunları temsilen yaptığı konuşmanın ardından, protokol konuşmalarına geçildi.

Rektör Prof. Dr. Recep Bentli, Deprem sonrası uzaktan eğitim koşullarının iyileştirilmesi ve iletişim altyapısının güçlendirilmesi konusunda Malatya Turgut Özal Üniversitesinin aldığı tedbirleri vurgulayanrak, uzaktan eğitim sürecini başarıyla geçirdiklerini ifade etti.

Bentli, hedeflerinin çağın gerektirdiği tüm ihtiyaçları karşılayabilen, bölgenin mühendislik ve teknoloji alanında önde gelen üniversitelerinden biri haline gelmek olduğunu ifade etti.

Üniversitenin faaliyetleri hakkında da bilgiler aktaran Rektör Bentli, “İlk öğrencilerini 2018 yılında almış olan Malatya Turgut Özal Üniversitesi çok genç bir üniversitedir. Üniversitemiz kuruluşundan bu yana geçen 5 yıllık süreçte Ziraat Fakültesi ve 8 ilçede yer alan meslek yüksekokullarıyla çıktığı eğitim öğretim yolculuğuna 1 enstitü, 5 fakülte, 2 yüksekokul, 1 meslek yüksekokulu ve 9 araştırma ve uygulama merkezinin kuruluşunu ekleyerek gelişimine devam etmiştir. Bu yıl üniversitemize 24 yeni program eklenmesi ile program sayımız 111 olacaktır. Önümüzdeki yıl öğrenci sayımız yüzde 50 artmış olarak akademik faaliyetlerimizi sürdüreceğiz.” dedi.

Malatya Valisi Hulusi Şahin, sadece öğrencilere hitap etmek istediğini belirterek, “4 yıl lisans, 2 yıl ön lisans süresince bilgi ve bilim denizinin hepsini size öğretmek mümkün değil. Üniversite öğrenmeyi öğretir. Bilgiye ve ihtiyaç olana nasıl ulaşılabileceğini öğretir. Eskilerin ifadesi ile ‘efradını cami ağyarını mâni’ bir şekilde yapmayı öğretir. Bilimsel ve eleştirel düşünmeyi, bilimsel merakı öğretir. Eğer bunları öğrendiyseniz kendi alanınızda yeterli yetkinliğe ulaşmış sayılırsınız. Bundan sonrası kendi gayretinizdir. Üniversiteniz Turgut Özal gibi kıymetli bir devlet adamının ismini taşıyan kurumsal bir kimliğe sahip. Çok genç bir üniversite ama çok hızlı dev adımlar atarak büyüyor, Turgut Özal’ın ismine yakışır mezunlar vermek üzere çalışıyor. Türkiye bugünkü olduğu konuma Turgut Özal’ın bizlere bıraktığı düşünce devrimi sayesinde gelmiştir. Deprem bizi yıldırmasın. Bizi öldürmeyen bizi güçlendirir. Bu şehir ve bu üniversite depremin üstesinden gelecek dinamiklere sahiptir. Birliğimizi muhafaza ederek, çalışalım, üretelim ve geleceğe umutla bakalım.” diye konuştu.

 

Protokol konuşmalarının ardından, dereceye giren mezunlara plaket ve hediye takdimi yapıldı. Üniversiteden dereceyle mezun olan öğrencilere başarı plaketleri Vali Hulusi Şahin, milletvekilleri İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak ve İhsan Koca ile Rektör Prof. Dr. Recep Bentli tarafından takdim edildi.

Plaketlerin takdiminin ardından Rektör Bentli ve üniversite birincisi Ümmühan Yaren Kaçmaz mezuniyet anısı olarak mezuniyet kütüğüne isimliklerini çaktılar.

Törenin geri kalan bölümünde, fakülte ve meslek yüksekokullarından dereceyle mezun olan öğrencilere başarı plaketleri ve mezun öğrencilere mezuniyet belgeleri her bölümün öğretim üyeleri tarafından takdim edildi. Tören, Malatya Kongre ve Kültür Merkezi girişinde yer alan alanda mezunların kep atması ile sona erdi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.