ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

Enkazlar Depolarda Ayrıştırılacak

Malatya Valiliği, yıkımı devam eden enkazların yerinde değil ayrıştırma depolarında ayrıştırılacağını açıkladı. 

12 Temmuz 2023 10:51
Enkazlar Depolarda Ayrıştırılacak

Malatya Valiliğinden yapılan açıklamada "6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremler sonucunda İlimiz genelinde ağır hasarlı yapıların yıkım ve enkaz kaldırma işlemleri devam etmektedir. Valiliğimize bağlı YİKOB tarafından ihaleyi alan firmalara bağlı ekipler tarafından gerçekleştirilen yıkımlar esnasında ihale şartnamesine uyulmadığı görülmüş olup, bu nedenle 11.07.2023 tarihinde İlimiz Valisi Hulusi Şahin Başkanlığında ilgili Vali Yardımcıları, Büyükşehir Belediye Yetkilileri, Çevre Şehircilik İl Müdürü ve Yüklenici Firma Müteahhitlerinin katılımı ile yapılan toplantıda aşağıdaki kararlar alınmıştır" denildi.

Alınan kararlar şöyle:

1-Yıkımı gerçekleştiren firmalar tarafından yıkım sahasında hiçbir şekilde enkaz ayrıştırması yapılmayıp, geçici depolama sahalarında ayrıştırma yapılacaktır. Firmalara yeterli miktarda ayrıştırma sahası tahsis edilecektir.

2-Vatandaşlarımızın enkazdan çıkan toz vb unsurlardan etkilenmemesi için yıkım yapılan alanda yeteri kadar sulama aracı bulundurması ve kesintisiz sulama yapması zorunludur. Büyükşehir Belediyesi, sulama araçlarına su tedariki için gerekli tedbirleri alacaktır.

3- Yıkım yapılan bölgede vatandaşların kullanmakta olduğu kamusal alanlara, yol, kaldırım, sokak aydınlatması, yeşil alan vb yerlere zarar verilmemesi için yüklenici firmalar gerekli tedbirleri alacaktır.

4-Yıkım yapılan sahada sözleşmede taahhüt edilen miktarda iş makinası araç ve gerecin bulundurularak yıkım işleminin gecikmeye mahal verilmeden ivedilikle tamamlanacaktır.

5-Çevre Şehircilik İl Müdürlüğünce ağır hasarlı binalara kırmızı kod yapıştırma işleminin süratle tamamlanacaktır. 

6-İdarece belirlenen hususlara uymayan firmalara cezai işlemlerin yetkili kurumlarca yapılması kararı alınmıştır.

Kamuoyunun bilgisine sunulur.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.