ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

Vali Açıkladı: Söğütlü Cami Yıkılacak

6 Şubat depremlerinde hasar alsa da ayakta kalan Söğütlü Camiinin ağır hasarlı olduğu ve yıkımına karar verildiğini söyledi. 

08 Temmuz 2023 06:32
Vali Açıkladı: Söğütlü Cami Yıkılacak

Malatya Valisi Hulusi Şahin Kültür Merkezinde yapılan Malatya Çarşı Merkezi planı hakkında bilgiler verirken Kent Merkezinde yer alan Söğütlü Caminin durumu hakkında bilgiler verdi. Vali Şahin toplantıda yaptığı açıklamada;" Çok mücadele verdim ancak Üniversiteden hocalarımızın kontrolleri sonucu Söğütlü Camii'nin taşıyıcı unsurlarının hasar gördüğü ve kolonlarının burkulduğu anlaşıldı. Bu Camimiz yıkılacak. Tarihi ve mimari bir özelliği olmayan Söğütlü Cami kamu kaynaklarınca yeniden yapılacak. Tarihi Yeni Camiiyide hayırsever bir işadamımız yapımını üstleniyor. Söğüytlü Cami içinde böyle bir hayırsever camiyi yapabilir" dedi. 

Vakıflar Genel Müdürlüğüne ait olan Söğütlü Caminin durumu yıkıldıktan sonra netlik kazanacak. Söğütlü Cami altındaki dükkanlarında boşaltılarak caminin yıkılması bekleniyor. Söğütlü Caminin yapılması için 200 milyon liralık bir yatırıma ihtiyaç olduğu kaydedildi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.