ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

Tıp Fakültesi 284 Mezun Verdi

İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi 30. Mezuniyet Töreni ile 284 Genç Doktor, diplomalarını aldı. 

07 Temmuz 2023 09:14
Tıp Fakültesi 284 Mezun Verdi

İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi 2022-2023 eğitim ve öğretim yılı mezunları için Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezi’nde mezuniyet töreni düzenlendi.

Törene; Malatya Valisi Hulusi Şahin, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Alb. Ercan Altın, 7. Ana Jet Üs Komutanı Hv. Alb. Zeki Koltukoğlu, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Bentli, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Selim Pilten, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Beytur, İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi Karaciğer Nakli Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Sezai Yılmaz, İnönü Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nusret Akpolat, diğer fakülte dekanları, akademik ve idari personel ile öğrenciler ve aileleri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan mezuniyet töreni 30. Dönem mezunlarını temsil eden Tıp Fakültesi dönem birincisi Dr. Aytaç Bülent Kuku’nun konuşmasıyla devam etti.

2022-2023 eğitim ve öğretim yılı mezun öğrenciler adına Tıp Fakültesi birincisi Aytaç Bülent Kuku, hocalarına, ailesine ve arkadaşlarına teşekkür ederek konuşmasında şunlara yer verdi:

“Uzun bir yolculuğun sonunda olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Doğduğum hastanede tıp eğitimi aldığım için çocukluğumun içinde geçtiği üniversiteden tıp doktoru olarak mezun olduğum için mutluyum. Birinci olarak yerleştiğim fakülteden birinci olarak mezun oldum. Kişinin emeklerini sevgiye, huzura, umuda ve hatta aşka dönüştüren bir meslek olan hekimlik için bizi eğiten, insanlara faydalı olmayı gaye edinerek mutlu olabileceğini öğreten hocalarıma teşekkür ederim.”

Açılış konuşmasını yapan Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Beytur da sözlerine 6 Şubat depremlerinde vefat eden Tıp Fakültesi öğrencileri Kerem Çetin, Furkan Ayaz, Yahya Muhammed Ali başta olmak üzere depremde hayatını kaybeden vatandaşlara rahmet dileyerek başladı.

Prof. Dr. Ali Beytur bu yıl Tıp Fakültesinden 284 öğrencinin mezun olduğunu ifade ederek mezun olan doktorların memlekete ve insanlığa faydalı olmasını diledi.

İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi’yle ilgili bilgi veren Dekan Beytur, konuşmasına şu şekilde devam etti:

“36 yıl önce kurulan İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Türkçe ve İngilizce olmak üzere iki ayrı programda eğitim veren ve bugüne kadar 3 binden fazla hekim, 1300 uzman hekim ve 114 yan dal uzmanı yetiştirmiş bir eğitim kurumudur. Fakültemizdeki 42 ana bilim dalı ve 29 bilim dalında hâlihazırda 254 öğretim üyesi, 490 araştırma görevlisi ve 1700 lisans öğrencisi bulunmaktadır. Her iki programımız da akreditedir ve verdiğimiz diplomaların uluslararası geçerliliği vardır. Tam donanımlı dersliklerimiz ve eğitim laboratuvarımızın yanı sıra dekanlığımızın dijital dönüşüm ofisi ile online eğitim de başarıyla uygulanmaktadır. Bu sayede pandemi döneminde tıp eğitimimiz aksatılmadan sürdürülmüştür.”

Dekan Beytur’dan sonra konuşan İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay da Tıp Fakültesi’nden 284 genç hekimi sağlık ordusuna katmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyleyerek mezun olan genç doktorları tebrik etti.

Genç doktorlara tavsiyelerde bulunan Rektör Kızılay “Bizim gibi orta yaşlı hocalar artık yeni bir nesli daha ülkemize kazandırıyor. Kendilerini bir kez daha klonlamış oluyorlar. Genç doktorlarımızdan çok ümitliyiz. Onlar bayrağı bizden devir alıp daha ileriye, daha yükseğe taşıyacaklar. Ülkemize daha çok hizmet edecekler. Ümit ediyorum ki meslek hayatları boyunca bu gençlerimiz hep güzel işlere imza atarlar. İnsanlara şifa dağıtırlar, ülkemizi daha ileriye daha öteye götürürler.” şeklinde konuştu.

Rektör Prof. Dr. Ahmet Kızılay, genç doktorlara iyi bir doktor olma yolunda gayret sarf etmelerinin gerekliliğini vurguladı.

Son olarak konuşan Vali Hulusi Şahin ise gençlerin çok kıymetli olduklarını belirterek sözlerini şu şekilde tamamladı:

“Türkiye 19. yüzyıl modernleşmesi ile beraber bugünkü geldiği noktaya ulaştı. Burada da 3 önemli kurum amiral gemiliğini üstlenmişti. Bunlardan biri tıbbiyeydi. Bir tanesi mülkiye, bir tanesi de harbiyeydi. Bu konular üzerinde şu anda ki medeniyetimiz inşa edildi. Bizler bu büyük yüce millet kavramına hizmet ediyoruz. Bazı küçük önemsiz çıkışlar, olumsuz örnekler sizi demorolize etmesin. Atatürk ‘Cumhuriyet çalışkan evlatlarının omuzlarında yükselecektir.’ diyor. İşte onlar biziz. Genç kardeşlerim sizlerle gurur duyuyoruz. Geleceğiniz parlak, memleket ve insan sevgisi ile dolu olsun.”

Mezuniyet töreni, Tıp Fakültesi’nden Türkçe ve İngilizce başarı sıralamasında ilk 3’e giren öğrencilere diplomalarının ve hediyelerinin verilmesiyle devam etti.

Türkçe program birincisi Dr. Aytaç Bülent Kuku’ya, ikincisi Dr. Gülay Özzeren’e, üçüncüsü Dr. Orhan Ezdihar Bingöl’e ve İngilizce program birincisi Dr. Şeymanur Özdil’e, ikincisi Dr. Başak Tutku Başkaya’ya ve üçüncüsü Dr. Erva Nur Topaloğlu’na diplomaları ve hediyeleri takdim edildi.

Mezuniyet töreni, mezun olan öğrencilerin toplu fotoğraf çekimi ve kep atmalarıyla son buldu.

Haber: Habibe Culum- Marah Süleyman

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.