ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

Hekimhan Girmana'da 'Kızlar Köprüsü'

Hekimhan ilçesinin Girmana Kanyonunda bulunan 'Kızlar Köprüsü' efsanesi yeniden hatırlandı. 

04 Temmuz 2023 03:08
Hekimhan Girmana'da 'Kızlar Köprüsü'

Hekimhan ilçesinde kaderine terk edilen Girmana Kanyonunda yer alan Kızlar Köprüsünün efsanesini "Girmana Kanyonu Darmadağın" başlıklı köşe yazısında Gazeteci Vahap Güner yazdı. Girmana eski Belediye Başkanı Kaya Akgül'ün anlattığı efsaneyi köşesine taşıyan Gazeteci Güner şunları yazdı:

"Girmana Kanyonuna birde “Kızlar Köprüsü” yapıldı. Köprünün hikayesi de paylaşıldı. Yörede yaşayanların anlattıklarına göre 150 yıl önce birbirini seven iki genç Kanyonda buluşurmuş. Genç delikanlı kanyonda suların yükseldiği dönemde kayadan çıkan çam ağacının dalını eğerek Kuruçay’dan geçip karşı kıyıdaki sevdiği kızın yanına gidermiş. Bu iki sevgili, bir gün yine çayın iki yakasında karşı karşıya gelmiş. Genç, sevdiğinin yanına gitmek için ağacın dalını eğdiği sırada, dal kopmuş ve delikanlı suya kapılarak ölmüş. Sevdiği kız, kendisinden sonrakilerin böyle bir acı yaşamaması için çeyizini satarak buraya ahşap bir köprü yaptırmış. Bu köprü, yörede yıllarca kullanılmış. ‘Kızlar Köprüsü adını alan bu köprü zamanla yıkılmış, Girmana Kanyonu sayesinde yapılan köprü ile de Kızlar Köprüsü efsanesi yeniden hatırlanmış."

Girmana Kanyonunda yaşanan efsaneyi yaşatmak için Kanyona yapılan Kızlar Köprüsü geçmiş yıllardaki şekliyle görülüyor:



 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.