ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

Şarlak: Beton Kalitesi Yerinde Denetlenmeli

6 Şubat depremleri sonrası en fazla etkilenen illerin başında gelen Malatya’da beton kalitesi ve kıvamının istenilen düzeyde olmadığına dikkat çeken Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) Malatya Şube Başkanı Mustafa Şarlak “Kaçak yapılar başta olmak üzere beton kalitesinin kaynağında ve yerinde denetlenmesi gereklidir.” dedi. 

19 Haziran 2023 07:18
Şarlak: Beton Kalitesi Yerinde Denetlenmeli

Konuya ilişkin yazılı bir açıklama yapan ASKON Malatya Şube Başkanı Mustafa Şarlak şunları söyledi;

“6 Şubat depremleri sonrası hasarlı konut anlamında en fazla etkilenen iller içinde olan ilimiz adeta bir şantiye sahasına dönmüş ve hummalı çalışmalar yürütülmektedir. Önümüzdeki bu süreç Malatya’nın da aralarında olduğu deprem bölgelerinde oldukça sancılı geçeceğe benzemektedir.

Devlet kademeleri bütün fedakârlığıyla prosedürleri hızlandırmış insanlarımızın evlerine veya işyerlerine biran önce geri dönmeleri uğruna dört bir koldan çalışmalar başlatılmış ancak yüksek fiyatlara rağmen zaten oligarşik bir piyasada işlem gören betonların kalitelerinin ve kıvamlarının istenilen düzeyde olmadığına dair çok önemli bilgiler tarafımıza gelmektedir. Bu anlamda kaçak yapılar başta olmak üzere beton kalitesinin kaynağında ve yerinde denetlenmesi gereklidir. Bu sadece devletin vazifesi değil insani bir meziyettir. Kanun bellidir.

Bu oligarşik yapının çözülmesi için Devlet eliyle bir müdahale şart olmuştur. Bu süreçte Belediyeler, TOKİ veya Emlak Konut İdaresi kanalıyla beton santralleri kurulması ve buradan arz oluşturularak piyasada fiyat dengesi oluşturulmalıdır.

Bu hal ile bayram sonrası imar alanlarının açılması, temel atımları ile birlikte sektör içinden çıkılmaz bir durum ile karşı karşıya kalacaktır. Özellikle işçilik maliyetlerinin daha da yükselmesi beklediğimiz en önemli konudur. Bu konuyu biran önce çözüme kavuşturmak adına ivedilikle hareket edilmelidir. Yurtdışı bağlantılı firmaların yurtdışından personel tedarik etmesi yurtiçindeki talebi dengeleyeceği gibi fiyatlardaki artışında önüne geçecektir.

Malatyamızın önemli isimleri olan Rönesans ve Çalık gibi büyük müteahhitleri bu anlamda memleketlerine sahip çıkmaya davet ediyorum.”

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.