ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

Yeşilyurt'un Tarihi Evleri Ağır Hasarlı

6 Şubat 2023 tarihinde yaşanan deprem felaketinde hasar gören Yeşilyurt (Çırmıhtı) ve Gündüzbey’deki evlerin durumu yerinde tespit edilirken çok sayıda evin ağır hasarlı olduğu açıklandı. 

16 Haziran 2023 23:26
Yeşilyurt'un Tarihi Evleri Ağır Hasarlı

Malatya İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Ali Cengiz yaptığı açıklamada, Malatya Vali Yardımcısı Burak Yılmaz başkanlığında, Afet Bölgesi Kazı Başkanı Prof. Dr. İsmail Aytaç, Malatya Büyükşehir Belediyesi Koruma Uygulama Bürosu Başkanı Gökçek Boyraz, Malatya Müze Müdür Vekili Murat Ata, Malatya Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdür Yardımcısı Vekili Cengiz Başer’den oluşan heyetin, Yeşilyurt eski ilçe merkezi Çırmıhtı ile Gündüzbey’de bulunan tescilli sivil mimari örneklerinin durumunu yerinde incelediğini bildirdi.

Yapılan inceleme sonucunda çıkacak karara göre evlerin yıkımı ve enkazlarının kaldırılması ilişkin nasıl bir yol haritası izleneceği belirlenecek.

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.