ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

Nostalji Kafe Yeniden Açılıyor

Malatya'da deprem öncesinde faaliyetini sürdüren 'Nostalji Kafe Tarihi Malatya Evi', depremin yol açtığı hasarı onarıp yeniden açılmaya hazırlanıyor. 

16 Haziran 2023 09:46
Nostalji Kafe Yeniden Açılıyor

Malatya Gazeteciler Cemiyetini Basın konteynırlarında  ziyaret eden İş İnsanı Murat Gümüş Nostalji Kafe hakkında bilgiler verdi.1840 yılında Bulgurcuzade Mehmet Efendi tarafından Malatya'da ilk yaptırılan konaklar arasında olan ve 6 Şubat depremlerini yıkılmadan atlatan Nostalji Kafe Tarihi Malatya Evi onarımlarının nardından yeniden açılmaya hazırlanıyor. 
BU EV 180 YILDIR AYAKTA
Malatya'daki tarihi mekanı koruyan Bulgurcuzade Mehmet Efendinin torunu  Murat Gümüş, depremlerde hafif hasar alan Konağı yeniden onardıklarını belirterek  "22 yıl önce Nostalji Kafe Tarihi Malatya Evi'ni restore ederek hizmete açmıştık. Tarihi Malatya Evi'nin Malatya'ya gelen yerli ve yabancı misafirlerin uğrak yeri olmuştur. Bu konak geçmişle gelecek arasında köprü vazifesi görüyor
Malatya'ya gelen yerli ve yabancı misafirler, sanatçı, siyasetçi, iş dünyası, öğrenci, akademisyenlerin yani herkesin mutlaka geldiği bu mekanda yöresel yemekler sıcak soğuk içeceklerle beraber buram buram tarih içerisinde nefis bir Osmanlı kahvesini içecekleri bir mekan. Nostalji Tarihi Malatya Evi 1840 yılında, Eski Malatya'da Aspuzu Bağlarının olduğu dönemde, yeni Malatya şehri oluşturulurken ilk yapılan Malatya Evlerinden biri. Dedemizin dedesi Bulgurcuzade Mehmet Efendinin oturduğu bir konaktı. Kendisi müderris alim aynı zamanda icazetnamesinde o günkü üniversitede rektörlük pozisyonunda bir şahıs. Biz bu mekanı Malatya'da 22 yıldır tarihi mekan olarak yerli yabancı misafirlerin hizmetine açmıştık. Kapısından içeri girdiğiniz andan itibaren büyüleniyorsunuz sizi çok eskilere götüren bu güzel ve güzide mekan adeta geçmişle gelecek arasında köprü vazifesi görüyor. O acı depremden sonra çok şükür binamız sağlam. Hasar gören müştemilatımız var. Onu da en kısa zamanda restore edip Malatyalıların hizmetine açacağız. Çünkü Malatya'nın birçok yerinde nostaljinin ne zaman açılacağı soruluyor. Bunun içinde el birliğiyle Malatyalılarla ve yöneticilerle birlikte nostalji evini tekrar ayağa kaldıracağız. Burası Malatya'nın kültür elçisidir. Burası Malatya ve Malatya kültürünün tanıtımında önemli bir unsur. Tarihimize ve mekanımıza hep birlikte sahip çıkacağız. Nostalji Tarihi Malatya evi tekrar bizim ortak buluşma noktamız olacak" dedi. 

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.