ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

Doğan: Malatya Normalleşemedi

Elazığ Yazarlar ve Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mustafa Doğan, Malatya'da yaptığı inceleme sonrası Malatya'nın 6 Şubat depreminden bu yana normalleşemediğini söyledi. 

16 Haziran 2023 08:08
Doğan: Malatya Normalleşemedi

Elazığ Yazarlar ve Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve Harput Gazetesi İmtiyaz Sahibi Mustafa Doğan beraberinde Küresel Gazeteciler Konseyi Malatya Temsilcisi Kemal Deniz ile birlikte Yeni Malatya Gazetesi İmtiyaz Sahibi Bektaş Karaduman ve Malatya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Vahap Güner'i ziyaret etti. 

Deprem sürecinde zor şartlara rağmen ayakta kalan yerel gazetelere geçmiş olsun dileklerini ileten Başkan Doğan, burada kent genelinde yapmış olduğu incelemeler sonrası izlenimlerini anlattı. 

Kahramanmaraş depremleri sonrası Malatya'da yıkım ve enkaz kaldırma çalışmalarının seçim gölgesinde kaldığını ve diğer şehirlere nazaran normalleşme sürecine Malatya'da geçilemediğini ifade eden Başkan Doğan;" Öncelikle tüm Malatyalı kardeşlerime geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Zor bir süreçten milletçe geçiyoruz. Burada yaşanan afetlerde dik bir şekilde durup tarihe şerh düşen kıymetli meslektaşlarımı ayrıca ziyaret etmek istedim. Malatya'da bir kısım bölgede enkazlar kaldırıldı. Tam süreç bu şekilde ilerleyecek ve köklü çözümlere geçilecek derken seçimler başladı ve bu çalışmalar ne yazık ki durdu. Kent genelinde normalleşmeye geçilemediğini görüyoruz. Bir plansızlık hakim. Esnaflar gözardı edilmiş, yaptık demek için çalışmalar yapılmış. Umarım bu güzel şehir eskisinden daha iyi yüzüyle bizleri ağırlar. Tekrar geçmiş olsun. " Dedi

EBUBEKİR ATİLLA-Yeni Malatya Gazetesi

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.