ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

İskender Yılmaz 'Afet Kriz Yönetiminde Medyanın Rolü' Panelinde Konuştu

Türk İnternet Medya Birliği (TİMBİR), Birlik Haber Ajansı (BHA) ve Radyo, Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) tarafından ‘Afet Kriz Yönetiminde Medyanın Rolü’ paneli düzenlendi. Panele Malatya Gazeteciler Cemiyeti Başkan Yardımcısı, TİMBİR Malatya Temsilcisi ve Yenimalatya Gazetesi Yazarı İskender Yılmaz'da panelde Malatya izlenimlerini anlattı. 

15 Haziran 2023 05:52
İskender Yılmaz  'Afet Kriz Yönetiminde Medyanın Rolü' Panelinde Konuştu

Ankara Ticaret Odası Meclis Salonu’nda düzenlenen panele, AK Parti İzmir Milletvekili Şebnem Bursalı, AK Parti Sakarya Milletvekili Lütfi Bayraktar, Cumhuriyet Halk Partisi Kocaeli Milletvekili Nail Çiler, Ankara Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Temel Aktay, Türkiye Kent Konseyleri ve Ankara Kent Konseyi Başkanı Halil İbrahim Yılmaz, RTÜK Başkanvekili Orhan Karadaş, RTÜK Üst Kurul Üyesi Mete Hacıarifoğlu, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürü Şefik Aygöl, TİMBİR Genel Başkanı Dr. Süleyman Basa, BHA Genel Müdürü Muhammet Kaçar ile 81 il ve 14 ülkeden TİMBİR kurucu üyeleri katıldı. 

Panele Malatya'yı Temsilen katılan TİMBİR Malatya Temsilcisi, Malatya Gazeteciler Cemiyeti Başkan Yardımcısı ve Yeni Malatya Gazetesi Yazarı İskender Yılmaz, 6 Şubat depremlerinin ardından yaşanan gelişmeleri anlatarak Malatya'da 110 bin konut ve 22 bin işyerinin yıkıldığını 46 bin binanın ağır hasar aldığını yaraların el birliğiyle sarılması için çalışmaların devam ettiğini belirtti.

DR. BASA: “Depremler dünyanın nabzıdır”

TİMBİR Genel Başkanı Dr. Süleyman Basa panelin açılışında yaptığı konuşmada 81 ilden ve 10 ülkeden gelen katılımcılara teşekkür etti. Dr. Basa “Cumhuriyetin 100’üncü yılına maalesef çok buruk başladık. Ülkemizin son dönemde yaşadığı felaket hepimizin aklında. Biliyoruz. Gördük ve öğrendik. Hepimiz üzüntülüyüz. Deprem 11 ilimizde oldu ama hepimiz milletçe çetin bir sınav verdik. Allah vefat edenlere rahmet eylesin. Sadece sizlerden biri olarak değil aynı zamanda deprem uzmanı da olarak söylemeliyim ki Cumhuriyet tarihinin ve dünyanın gördüğü en büyük felaketlerden birini yaşadık. Depremler Dünyanın nabzıdır. Bir gün depremler olmazsa dünyanın sonu gelmiş ve yeryüzünde yaşam bitmiş demektir. Doğa olaylarını felakete çeviren insanoğludur. Çünkü doğanın hareket eden insan gibi bir yaşantısı vardır. O yaşantıya insanoğlu uyum sağlamak zorundadır. Dünyanın en etkin deprem kuşaklarından birinin üzerinde yaşıyoruz, geçmişte birçok yıkıcı depremler yaşandığı gibi, gelecekte de meydana gelebilecek depremlerle büyük can ve mal kaybına uğrama riski ile her zaman yüzleşmeye hazır olmalıyız”” dedi.

Başkan Basa sözlerine şu ifadelerle devam etti:

“Bilindiği üzere TİMBİR şemsiyesi altında, Türkiye’nin her vilayetinden, Avrupa’nın göbeğinden, Orta Asya’nın kalbinden Türkçe yayın yapan medya mensupları olarak, güvenli haber üretimi, kamu faydası tesis etme bilinci, ile hareket etmekteyiz. Afetler sırasında yapılacak yayınlarda bu hassasiyetlerimiz ile yoğrularak meydana geliyor. Pek tabi eksiklerimiz ve bilmediklerimiz vardır. Pek tabi gözden kaçırdıklarımız veya hiç duymadıklarımız olacaktır. Salondaki yol arkadaşlarımın hepsi birer başarı hikayesidir. Hepsi şehrini dert edinmiş medya mensubudur.”

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.