ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

Kemal Sunal’ın Doğduğu Ev Yeniden Yapıldı

Ünlü komedyen Kemal Sunal'ın doğduğu ve 2020 Yılında meydana gelen Elazığ-Sivrice depreminde ağır hasar alan baba evi, kentsel dönüşümle yenilenerek yerine villayı andıran bir konut yapıldı. 

11 Haziran 2023 04:36
Kemal Sunal’ın Doğduğu Ev Yeniden Yapıldı

Türk sinemasının Doğanyol İlçesinde doğan ünlü sanatçısı Kemal Sunal doğum yeri olan Doğanyol ilçesinde adı yaşatılacak. Sanatçının doğduğu ev Kentsel dönüşüm kapsamında yıkılarak yeniden yapıldı, Sanatçı adına birde Kütüphane ve Müze yapılıyor.

24 Ocak 2020 Tarihinde meydana gelen Elazığ-Sivrice depreminin ardından Doğanyol İlçesini yeniden imar ederek yeni binalarla İlçeyi örnek ve yaşanabilir bir ilçe haline getiren Doğanyol Belediye Başkanı Hakan Bay, “Ünlü sanatçımız Kemal Sunal Gökçe mahallesindeki baba evinde doğmuştur. Bu ev Elazığ- Sivrice depreminde ağır hasar aldı ve kentsel dönüşüm kapsamında bu evi de diğer evler gibi yıkarak yeniden yaptık. Yeni evde halen Sanatçının amca çocukları yaşamaktadır” dedi. Yeni konutta Kemal Sunal'ın amcaoğlu Eyüp Sunal'ın kaldığı öğrenildi.

KEMAL SUNAL KÜTÜPHANESİ VE MÜZESİ YAPIYORUZ

Doğanyol Belediye Başkanı Hakan Bay,  Gökçe Mahallesi'ne Türk sinemasının gülen yüzü, rahmetli Kemal Sunal adına kütüphane ve Kemal Sunal’ın anılarının yaşayacağı müze kuracaklarını da belirterek “Geçmiş dönemlerde Belediye hizmet binası olarak kullanılan ve 2014 yılında büyükşehir yasası ile Doğanyol Belediyesine devir edilen ve bugüne kadar atıl durumda bulunan Gökçe Mahallesi’ndeki binanın Kemal Sunal Kütüphanesi ve Müzesi olarak açmak istiyoruz. Bizim için önemli bir proje. Kütüphanede gençlerimiz hem kitap okuyabilecek hem de ders çalışma ortamı bulabilecek. Gençleri önemsiyoruz ve projelerimizi hayata geçirirken de onları düşünerek yapıyoruz. Kütüphane içerisinde bir de müzemiz olacak. Memleketimizin önemli değeri olan Kemal Sunal’ı burada yaşatacağız. Kemal Sunal isminin ilçemizde yaşaması da bizim için oldukça önemlidir” dedi.

Kemal Sunal'ın depremde yıkılan doğduğu Ev:

Kemal Sunal'ın doğduğu ev yeniden yapıldı.

Kemal Sunal adını yaşatacak Kütüphane ve Müze'de eski Belediye Binasına yapılacak.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.