ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

Arguvan'da Arpa Hasadı Başladı

Malatya'nın tahıl ambarı Arguvan ilçesinde arpa hasadına başlandı. 

10 Haziran 2023 08:27
Arguvan'da Arpa Hasadı Başladı

Arguvan Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş, Ziraat Odası Başkanı Turan Aslantürk ile birlikte ilimizin tahıl ambarı olan Arguvan da arpa hasatına başlayan çiftçileri ziyaret etti.

Arguvan Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş "Eskiden halkımızın türkülerle karşıladığı hasat dönemini; akaryakıtta peş peşe gelen zamlar, biçer döver fiyatlarındaki artış, kış mevsiminin kurak geçmesi, nisan ve mayıs aylarında etkili olan şiddetli yağmur ve geçen hafta yaşanan dolu yağışı nedeniyle ne yazık ki buruk karşıladık. Tüm bu olumsuzluklara rağmen belirli bölgelerimizde verimin yüksek olması ise bizleri mutlu etti. Mahsulleri hasar gören vatandaşlarımıza tekrardan geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, çiftçilerimize bereketli bir sezon diliyorum" dedi.

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.