ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

Doğanyol Depremin Yaralarını 3 Yılda Sardı

Doğanyol Belediye Başkanı Hakan Bay, 24 Ocak 2002 Elazığ-Sivrice depreminin açtığı yaraları 3 yılda sardıklarını belirterek “İlçedeki bina yapısının yüzde 85’ini yeniledik. Doğanyol ilçesinin modern bir ilçe haline getirdik” dedi. 

10 Haziran 2023 05:49
Doğanyol Depremin Yaralarını 3 Yılda Sardı

Malatya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Vahap Güner ve bir gurup gazeteciye Sivrice depreminin ardından ilçede yapılan çalışmaları yerinde göstererek açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Hakan Bay “Elazığ-Sivrice de 24 Ocak 2020 depreminde 4 can kaybımız verdi, yüzlerce konut kullanılamaz hale geldi. Deprem sonrasında süreç çok hızlı gelişti, devletin bütün bakanlıkları Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın  koordinasyonuyla hızlı bir şekilde iş ve işlemlere başladılar. Doğanyol ilçe merkezimiz ve Gökçe Mahallemiz de kentsel dönüşümle yapıların yenilenmesini istedik ve ısrarcı olduk. Kesinlikle yerinde dönüşüm yapılmasını istedik, tüm prosedürleri zorladık ve sonuçta Doğanyol İlçesi yerinde dönüşüm başardı. Toplam 3 mahallemizde 600’den fazla modern konutlar yaptık. Ayrıca yaklaşık 75 ticarethane, 2 cami ve 85 ahırdan oluşan bir kentsel dönüşüm çalışması başarıyla tamamlandı. Kırsal mahallerimizde yaklaşık 110 tane tarım köy projesiyle yeni konutlarımızda yapıldı. 2023 Yılının başından itibaren de deprem mağduru bütün vatandaşlarımız konutlarına yerleştiler. Yalnızca hak sahibi işlemlerden kaynaklanan bazı gecikmeden veya yasal mevzuattan dolayı inşaatı devam eden bazı konutlarımız var onlarda tamamlanınca Doğanyol’da bir sorun kalmayacaktır” diye konuştu.

“BÜYÜK DESTEKLER GÖRDÜK MİNNETTARIZ”

Doğanyol ilçesinde depremin tüm izlerini Üç yılda yapılanlarla sildiklerini de kaydeden Başkan Bay, “Doğanyol ilçesinin bu duruma gelmesinde, emekleri olanlara minnettarız. Depremin ardından 24 saat geçmeden ilçemize teşrif eden Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, İçişleri, Sağlık, Çevre Şehircilik ve İklim değişikliği Bakanlarımız, Milletvekilimiz Öznur Çalık, Malatya Milletvekillerimiz, Büyükşehir belediye başkanımız, il, ilçe teşkilat başkanlarımız, Valimiz, kaymakamlarımız, bürokratlarımız ilçemize dair güzelliklerin ortaya çıkmasında emek sahibi oldular. Tüm destek olanlara minnettarız." diye teşekkür etti.

ARITMA TESİSİ HİZMETE GİRDİ

Elazığ-Sivrice depreminin hemen sonrasında devletin gücünü Doğanyol ilçesinde her şeyi ile gördüklerini de ifade eden Doğanyol Belediye Başkanı Hakan Bay “İlçemizin alt yapısı yenilendi. Büyükşehir Belediyemizin yaptığı  Atıksu Arıtma Tesisi hizmete girdi. 24 Kilometrelik Pütürge ilçe kara yolunda çalışmalar devam etmektedir. Kapalı Spor salonu, Halı Saha, yeni Devlet Hastanesi Binası hizmete girdi. Belediyemizin yaptırdığı Güneş Enerjisi Santrali de devreye girdi ve çiftçilerimize ücretsiz elektrik desteği veriyoruz” diye belirtti. “

“GÜÇLÜ BİR DEVLETİN VATANDAŞI OLDUĞUMUZ İÇİN MUTLUYUZ”

“Doğanyol ilçesinde depremin yaralarını 3 yıl gibi kısa bir sürede çözdüğümüzden ve de güçlü bir ülkenin vatandaşı olmaktan mutluluk duymaktayız” diyen Belediye Başkanı Hakan Bay “3 yıl gibi bir süreçte bir ilçenin tamamıyla gerek altyapı gerek üstyapı hizmetlerinin yenilenmesine şahit olmaktan mutluluk duymaktayız. Biz depremi geride bıraktık, Kahramanmaraş Merkezli depremleri yaşadık ilçemizde hiçbir kayıp ve zarar yaşamadık. Üstelik Malatya’dan gelen hemşerilerimize ev sahipliği yaptık. Hala İlçemizde kalan dostlarımız var. Şehircilik Bakanlığı deprem bölgesine yapacağı yeni konutlarla ilgili görselleri paylaşırken Doğanyol ilçesinde yapılan binaların görsellerini tanıtım amacıyla kullanıyor. Bu bize güven ve gurur veriyor. Doğanyol’un yeni binaları deprem bölgelerine model olarak gösteriliyor bizde bundan mutlu oluyoruz” diye tamamladı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.