ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

Malatyasporun ilk profesyonel futbolcusu Ökkeş Özpamuk Vefat Etti

Malatyasporun ilk profesyonel futbolcusu olan Ökkeş ÖZPAMUK Gaziantep'te Vefat etti. 

05 Haziran 2023 00:42
Malatyasporun ilk profesyonel futbolcusu Ökkeş Özpamuk Vefat Etti

1938 yılında Gaziantep'te doğan ve Malatyasporun ilk profesyonel futbolcusu olan Ökkeş ÖZPAMUK Antepte (2023) Vefat etti. Askerde Jandarmagücü forması giyen Ökkeş Özpamuk asker dönüşü Malatyanın köklü kulübü olan Adafı Gençlik takımına transfer olur. 2 yıl Adafı Gençlikte futbol oynayan Özpamuk Daha sonra yine Malatyanın köklü takımlarından olan Şekerspor'da oynadı. Zonguldakspora transfer olan Ökkeş Özpamuk 1966-1967   Sezonunda Malatyasporun liglerde ilk transfer ettigi  futbolcu ünvanını olarak Malatyaspor tarihinde yerini   almış oldu. Daha sonra Malatyasporda iken geçirmiş olduğu sakatlık sonucu futbola veda etmek zorunda kaldı.
                    
MALATYASPORUN İLK RESMİ TRANSFERİ OLDU:

Ökkeş özpamuk 2.Futbol Lig Kırmızı Grupta yeralan Zonguldakspor forması giyiyordu. Öylesine üstün performans sağlamiştı ki birçok takımın dikkatini çekmişti. Malatyasporda o yıl (1966) yeni kurulmuştu. Malatyasporun yöneticilerinin yakından tanıdığı Ökkeş Özpamuku transfer etmek istiyordu. Ökkeş Özpamuk da Malatyaspor'u istiyordu. Sonunda heriki tarafında isteği oldu. Biber lakaplı Ökkeş Özpamuk Malatyaspor'un transfer ettiği ilk lisanslı futbolcu oldu.Ökkeş Özpamuk Malatya ile okadar bütünleştiki vede kendini sevdirdi ki Malatyalı İdareciler Antepli futbolculara rağbet etti.Antepli birçok futbolcunun Malatyasporda oynaması için önayak oldu. Bu futbolcular arasında Bülent-Cahit-Gıllama Hayri, Kazık Muharrem-Tıfılı Mustafa yer almaktadır. Tüm bu oyuncuları Malatyaya getiren kişiydi.

Haber: İrfan Yazgan

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.