ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

İsmet Paşa Anıtındaki Çiftçi Figürünü Yerinden Kaldıramadılar

Hükümet meydanındaki İsmet İnönü Anıtında yer alan Çiftçi figürünün 119 gün önce meydana gelen depremde düşmesinin ardından figürü almak için Anıta giden Malatya Müze görevlileri figürü yerinden kaldıramadılar. 

05 Haziran 2023 04:47
İsmet Paşa Anıtındaki Çiftçi Figürünü Yerinden Kaldıramadılar

Malatya Kültür ve Turizm Müdür Vekili Ali Cengiz ve Malatya Müze Müdürü Samet Erol önceki gün İsmet İnönü Anıtında inceleme yaptı. Depremler sonrasında düşen çiftçi figürünün yerinden insan gücüyle kaldırılmasının mümkün görünmemesi üzerine Vinçle figürün alınarak Malatya Müzesine görülmesi kararlaştırırldı. Figürün tunç ve bakır karışımı bir madenden yapıldığı ve yaklaşık bir ton ağırlığında olduğu kaydedildi.

Tescilli yapı olması nedeniyel Anıtlar Kuruluna başvurulduğu ve gelecek onayın beklendiği öğrenildi. Bu arada Malatya Büyükşehir Belediyesi yöneticileri de Anıtta yapılan çalışmaları yakından takip ediyor. Bu arada haberimiz sosyal medya da çok sayıda kişi tarafından takip edilerek Anıt hakkında bilgi aldılar.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.