ALTIN
 2.104,05
DOLAR
 31,3822
STERLİN
39,7428
EURO
 34,0576

Arguvan'da Dolu Zarara Neden Oldu

Malatya'da önceki gün gün boyunca etkili olan dolu yağışı Arguvan ilçesinde bulunan hububat tarlalarında zarara yol açtı. 

30 Mayıs 2023 18:16
Arguvan'da Dolu Zarara Neden Oldu

Arguvan Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş, dolu yağışı sonrasında hububat tarlalarını inceledikten sonra sosyal medya hesabından dolu yağışının zarar verdiğini belirterek  “Arguvan Ziraat Odası Başkanımız Turan Astantürk ile birlikte dün akşam saatlerinde etkili olan dolu yağışının tarım arazilerine zarar verdiği bölgelerde incelemelerde bulunduk Bazı mahallelerimizde etkili olan yağışın doluya dönüşmesi hasat vakti için gün saydığımız bu süreçte çiftçimize büyük bir zarar vermiştir Çiftçilerimizin artan mazot, gübre, zirai ilaç ve tohumdakı yüksek maliyetlere ragmen üretim yapmaya çalıştığı bu dönemde nasat öncesi karşılaştığı durum bizleri üzmüştür. Tum çiftçilerimize geçmiş olsun dileklerimizi iletiyorum” dedi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner43