ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

Malatya'da Konut Kiraları 10 Bini Aştı

Depremlerin ardından 110 bin konut ve 20 bin işyerini kaybeden Malatya'da konut kiraları 10 bin lirayı aştı. 

30 Mayıs 2023 10:52
Malatya'da Konut Kiraları 10 Bini Aştı

Malatya'da nerede ise kiralık ev bulmak imkansız hale gelirken, kenar mahallelerde müstakil kerpiç evlerin kirası bile 5 bin liradan başlayarak 12 bin lirayı buluyor. Sosyal medya hesaplarında ve satış ile kiralık ilanlarda 2+1 daire için bile 10 bin lira kira istenirken 3+1 dairenin kirası da 12 bin lira yazılmaya başladı.

Vatandaşlar kiralık ev bulamadıkları için konteynırlarda kaldıklarını belirterek "kiralık evler 8 bin liradan başlıyor o dabulmak imkansız bu nedenle konteynırda kalmaya devam edeceğiz. Acil olarak konut sorununa bir çare bulmak gerekiyor" derken, emlakçılarda kiralık evleri anında talep edenlere kiraladıklarını ve fiyatların oldukça yüksek olduğunu söylediler.

Malatya'da 13 bin yeni deprem konutu ve 600 köy evi inşaatı devam ederken yeni konut ihalalelerinin yapılması da bekleniyor. Kiralar nedeniyle vatandaşların başka şehirlere göç ettikleri de gelen haberler arasında önem taşıyor.

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.