ALTIN
 2.104,05
DOLAR
 31,3822
STERLİN
39,7428
EURO
 34,0576

Darende Heyeti 1929'da İlk Tren İçin Sivas'ta...

 

27 Mayıs 2023 19:08
Darende Heyeti 1929'da İlk Tren İçin Sivas'ta...

Türkiye Cumhuriyeti demirağlarla Türkiye'yi örerken 1929 Yılında Sivas iline de ilk tren gelir. Tabi o yıllarda Darende ilçesi Sivas'a bağlıdır. Darende İlçe Heyeti Kaymakam başkanlığından bir heyetle Sivas'a gider ve ilk trenin gelişini karşılar. Günün anısıona Darende heyeti bir de resim çektirir. O Resim Günümüze kadar gelmiştir. 

İbrahim Alaattin Ateş'in paylaşımında yer alan bilgilere göre "Bugün Mehmet Akalın beyin ziyaretçisi idim. İlçemiz büyüklerinden Hacı Ahmet Söylemez, Necmi Kaynak ve İbrahim Çetinkaya ile birlikte sohbet ederken bir ara eski bir tablo dikkatimi çekti. Tabloda sizin de gördüğünüz gibi Sivas iline (ki o dönemde Darende Sivas'a bağlı imiş) ilk tren seferinin gelmesi kutlamalarında Darende eşrafı da oradaymış bu tarihi fotoğrafı sizinle paylaşmayı görev saydım kendime" diye yazmış...

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner43