ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

Arıkan: Seçimin Zaten Kazananı Yok

Saadet Partisi Kayseri Milletvekili Mahmut Arıkan "Türkiye'de 28 Mayıs'ta yapılacak olan seçimlerle alakalı çalışmalar yapıyoruz.  14 Mayısta yapılan seçimin zaten kazananı yok. Bunu hepimiz biliyoruz ikinci turda bir netice alma noktasında gayret gösterilecek." dedi. 

22 Mayıs 2023 07:19
Arıkan: Seçimin Zaten Kazananı Yok

Saadet Partisi Malatya İl Başkanı Mustafa Canbay ve Refah Partisi eski Malatya Milletvekili ve Genel İdare Kurulu Üyesi Yaşar Canbay ile birlikte basın mensuplarıyla sabah kahvaltısında bir araya gelen Kayseri Milletvekili Mahmut Arıkan “Geçen hafta bir Türkiye'de önemli bir seçim gerçekleştirildi 2 tane oy kullandık. Geçen hafta yapılan seçimlerde, milletvekili seçimini yaptık hem de Türkiye'nin 13 Cumhurbaşkanı ıseçimini yaptık. Milletvekili seçimleri nihayete erdi. Her ne kadar YSK tarafından kesin sonuçları açıklanmamış olsa da Cumhurbaşkanı seçimiyle alakalı 1 tur kesim kesin sonuçları geçtiğimiz cumartesi günü açıklandı ve seçimlerinde 2 tura kaldığı neticesi ile karşılaştık. Bu pazar da ayın 28'inde de 2. bir seçim cereyan edecek.  Bizim her zaman temennimizde hayırlar getirmesi  ve bugünkü durumdan daha iyi bir noktaya gelmesine vesile olmasını Cenabı Allah'tan temenni ediyoruz.  Yapılacak seçimlerinde bu şekilde cereyan etmesi için de duacıyız" diye konuştu.  
Kayseri Milletvekili Mahmut Arıkan şunları söyledi:

"Tabii özel bir bölgedeyiz. Malatya ilimiz bundan 3,5 ay önce Kahramanmaraş  merkezli 2 tane büyük deprem yaşandı.  Türkiye'de en fazla zararın olduğu, en fazla can kaybımızın olduğu illerden birindeyiz. Türkiye'de 28 Mayıs'ta yapılacak olan seçimlerle alakalı çalışmalar yapıyoruz.  Seçimin zaten kazananı yok. Bunu hepimiz biliyoruz ikinci turda bir netice alma noktasında gayret gösterilecek. Gönül isterdi ki 21 yıl boyunca bizi idareden iktidarın bu seçimler karnesinin verileceği bir seçim olsun. İcraatları konuşulsun. Bu noktada da muvaffak olamadık. Ama biz bunu anlatmaya çalışacağız. Bunu anlatmaya hükümetin 21 yıl boyunca ülkeyi getirdiği noktayı izah etme noktasında gayretimiz devam edecek. 


 2011 yılında dan beri hepimiz takip ettik. Sürekli pankartlarda, billboardlarda, açıklamalarda, 2023 hedeflerinden bahsediliyordu. Neydi bunlar. Birkaç başlığını sizlere paylaşmak istiyorum. Dediler ki 2023 yılında dünyada ilk 10 ekonomi arasına yer alacağız dediler. Bunu söyledikleri tarihte 2011'de bu hedefi koyduklarında dünyanın 17 büyük ekonomisi idik.  Bugün 21 büyük ekonomi içerisindeyiz. Bırakın ilk 10’un içerisinde yer almayı hedef koydukları tarihteki sıralamayı bile kaybetmiş bir durumdayız. Yine 2011 yılı. Dediler ki 2023'e geldiğimizde tek haneli enflasyon rakamlarına kavuşacağız dediler. Bırakın tek haneli enflasyon rakamlarını Bugün 3 haneli enflasyon rakamlarını paylaşma durumundayız maalesef.


İşsizlik yüzde 5'in altına inecek dediler. Türkiye Cumhuriyet tarihinin işsizlik oranlarına rekor kırdığımız bir süreci yaşıyoruz maalesef. Dediler ki cebimiz 2 trilyon dolar olacak dediler. Bırakın 2 trilyon dolar olmasını yarısına bile gelemediğimiz bir süreci hep beraber yaşıyoruz. Yine dediler ki ihracatımız 2023'te 500 milyar dolar olacak Ne oldu 250 milyar dolar ancak yarısına kavuşabildiğimiz süreci yaşadık. Faize dediler faiz yok. Bizde mücadele ediyoruz dediler. Faizin belini kırdık dediler ama 20 yıl boyunca bütçeden faize ödenen para 600 milyar dolar para oldu.Bugün 600 milyar dolar dediğimiz para deprem bölgesindeki Bütün sıkıntıları gidermeye yönelik paranın çok çok üzerinde bir rakam olarak karşımızda duruyor maalesef.   Böyle  bir ortamda 600 milyar dolar faiz ödendi. Bu hafta içerisinde yıllık Faizin yüzde 50'lere ulaştığı bir ortamda dövize yüzde 25 faiz verildiği bir ortamda faizle mücadele edildiğini söylenmesi faizinin belinin kırıldığını söylenmesi büyük bir acziyet olarak karşımıza duruyor maalesef. Büyük Ortadoğu Projesi adı altında Arap baharı adı altında İsrail ile normalleşme ilişkileri adı altında Türkiye Cumhuriyeti'nde en büyük hatalar yapıldı maalesef. Bunları da biz konuşamadık. Diğer taraftan ahlaki ve manevi tahribatla alakalı lgbt ile alakalı hiç olmadığı kadar Türkiye'de bu gündem oldu. Bununla iktidar bununla alakalı suçlamaları muhalefet tarafına yaptı.  Avrupa Birliği uyum yasaları çerçevesinde Biz söylemekten bıkmamıza rağmen, Sayın Cumhurbaşkanı bunu büyük bir hata olmasını olduğunu söylemesine rağmen, zinanın serbest bırakılması gibi bir durum karşımızda duruyor."

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.