ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

Vali Şahin: 5 Şubat'ta Esnaf Olmayana Konteynır Yok

Malatya Valisi Hulusi Şahin önceliklerinin Malatya esnafını korumak olduğunu belirterek "5 Şubat'ta kayıtlarda esnaf olan vatandaşlarımıza satış konteynırlarını teslim ediyoruz. Sonrasında esnaf olanlara konteynır vermiyoruz" dedi. 

19 Mayıs 2023 05:45
Vali Şahin: 5 Şubat'ta Esnaf Olmayana Konteynır Yok

Malatya Valisi Hulusi Şahin depremlerde İşyerleri yıkılan esnaflara da geçici işyerlerinin hazırlandığını belirterek "Yapılmakta olan 3 bin 599 geçici işyerlerinin yüzde 67'si tamamlanmak üzere. Bunlar tamalandığınd akuralarını çekerek esnaflarımıza veriyoruz. Ancak bunda bazı değerlendirmelerde yapıyoruz. Örneğin esnaf konteynırı almak için 5 Şubat tarihinde Malatya'da esnaf olmanız gerekiyor. Bunu arıyoruz, 5 Şubat'tan sonra esnaf başvurusu yapanlara konteynır vermiyoruz. Çünkü öncelik depremde ağır hasar alan esnafımızı ayağa kaldırmak istiyoruz." dedi.

ŞEHİR MERKEZİNDEKİ GÖRÜTÜLERE SON VERİLECEK

Malatya Valisi Hulusi Şahin Çarşı merkezine ayrı bğür proje hazırlandığını ve bunu inceledikten sonra karar verileceğini belirterek "Ancak Şehir merkezinde, Çevre yolunda bizimde istemediğimiz görüntülere rastlıyoruz. Basınımızda haklı olarak bu konu üzerinde duruyor. 1 Haziran'dan itibaren bu görüntülere tamamen engel olacağız. Esnaflarımız konteynırlara taşınacak, dışarda satışlara da kesinlikle mü,sade edilmeyecek. Bu arada Belediye Zabıtaları bunları kaldırmak istediğinde de tepki ile karşılaşıyorlar. Bu konuda basınımızında desteğini bekliyoruz. Malatya'ya yakışmayacak görntülere mutlaka son verilecektir. Bu arada Malatya Çarşısı içinde iyi bir proje hazırlanıyor değerlendireceğiz" dedi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.