ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

Malatya'da 19 Mayıs Coşku İle Kutlandı

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Malatya'da coşku ile Kutlandı. 

19 Mayıs 2023 10:16
Malatya'da 19 Mayıs Coşku İle Kutlandı

Büyükşehir Belediye Binası karşısındaki Sümer Park’ta yapılan 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlama törenine; Malatya Valisi Hulusi ŞAHİN, Büyükşiehir Beleidye Başkanı Selahattin Gürkan, Malatya 2. Ordu Kur. Bşk. ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Tuncay ALTUĞ, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet KIZILAY, Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep BENTLİ, Malatya Milletveklili Mehmet Fendoğlu, Vali Yardımcıları, İl Müdürleri, askeri erkan, diğer protokol üyeleri, sporcular, sporcu velileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından günün anlam ve önemine dair konuşan Gençlik ve Spor Malatya  İl Müdürü Ebubekir KAYHAN  “Ya İstiklâl Ya Ölüm” parolası ile 19 Mayıs 1919’da milletimizin yola çıktığı ve sonunu zaferle taçlandırdığı yolculuğunun ilk adımının 104. yıl dönümünü kutluyoruz. 19 Mayıs; Bu yolculukta “Hattı Müdafaa yoktur; sathı müdafaa vardır. O satıh bütün vatandır. Vatanın her karış toprağı milletimizin kanıyla ıslanmadıkça terk olunamaz.” Diyen bir liderin Anadolu’da topyekûn bir milli mücadele ruhunu ve iradesini harekete geçirmek için İstanbul’dan Bandırma Gemisi ile Samsun’a ayak bastığı tarihin adıdır. 19 Mayıs; Milli Egemenlik ve Milli İradenin hâkimiyet günüdür. 19 Mayıs; Geleceğimizin teminatı gençliğimize güvenin sembolüdür. 19 Mayıs ruhu Türkiye Cumhuriyeti'nin bağımsızlık ateşini temsil ettiği gibi bu ülkenin evlatlarının omuz omuza verdiğinde üstesinden gelemeyeceği hiçbir meselenin olmayacağının kanıtıdır" dedi. 

Kayhan konuşmasına devamla "Sayın Valim, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919‘da Samsun'da tutuşturduğu kurtuluş meşalesinin, Anadolu'da elden ele dolaşmasının ve tarihe altın harflerle yazılan Kurtuluş mücadelemizin başlangıcının 104’üncü yıldönümünde, o günkü heyecanı bugünde aynı şekilde yaşıyoruz. Bu yıl 6 Şubat’da yaşanan deprem nedeniyle 50.783 vatandaşımızı kaybettik. İl Müdürlüğümüzde ise 4 personelimizi ve sporcularımız ile ailelerini kaybetmenin üzüntüsünü yaşadık. Depremde kaybettiğimiz tüm vatandaşlarımızı bir kez daha Rahmetle yâd ediyorum. Rabbim mekânlarını cennet eylesin. Ailelerine ve milletimize başsağlığı, geride kalan yaralılarımıza acil şifalar dilerim. Buradan Sayın Valimize, siz kıymetli misafirlerimizin önünde teşekkür etmek istiyorum. Bu süreçte kendisinin destekleriyle çok yol kat ettik ve etmeye de devam ediyoruz. Depremin ilk günlerinde spor tesislerimizde ve gençlik merkezlerimizde yaklaşık 20 bin vatandaşımızı misafir ettik. Şuan ise yurtlarımızda yaklaşık 8 bin depremzede vatandaşlarımıza hizmet vermeye devam ediyoruz. Devletimiz, tüm imkânlarıyla her zaman yanımızda. Bizlerde gençlerimizin, evlatlarımızın deprem yaralarını iyileştirmek için sahalardayız. Birlik ve beraberlik içinde olmanın önemini, içinde yaşadığımız şu günlerde, daha iyi anlıyoruz" diye konuştu. 

Gençlik ve Spor Malatya  İl Müdürü Ebubekir KAYHAN şunları söyledi:

Sevgili Gençler, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün işaret ettiği ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayip ERDOĞAN’ında gençlerimize sürekli hatırlattığı muasır medeniyetler seviyesine ulaşma hedeflerimiz için, durmadan, bıkmadan, usanmadan çalışmalıyız. 104. yıl önce bu güzel vatanımız için mücadele ederek şehit ve gazi olan ecdadımıza layık olmalıyız. Ecdadımızın mücadelesinden aldığımız bu ilhamı, geleceğimizi inşa etmede rehber edinmeli ve Türkiye Cumhuriyeti'ni ilelebet payidar kılmalıyız.

Kıymetli Gençler, Her alanda yerli ve milli atılımlarla ülkemizi layık olduğu seviyelere çıkaracak motivasyonun kaynağı, milli mücadele ruhumuzdur. Hedefimiz, gelişmiş demokrasisi ve hukuk düzeniyle; bilimde, sanatta, sporda ve hayatın her alanında daha güçlü ve daha mutlu bir Türkiye'dir. Bu hedefe yürürken en büyük gücümüz ve güvencemiz siz değerli gençlerimizdir. Bu tarihi gün, aynı zamanda, geleceğimizin güvencesi olan sizlerin; akıl, duygu, sağduyu ve fedakârlıkla istikbalimize sahip çıkma sorumluluğunu aldığınız gündür.

Sevgili Gençler,

Malatya Valiliği koordinesinde, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüzün organize ettiği 15-20 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Programına, Atatürk anıtına çelenk sunumu ile başlayıp hafta boyunca yaptığımız çeşitli sosyal ve sportif faaliyetlerle devam edeceğiz. Gerek il merkezimizde gerekse ilçelerimizde çeşitli etkinlikler yaptık ve bu etkinlikleri il müdürlüğümüz resmi hesaplarından ve basın yayın organlarından sizlere ulaştırıyoruz. Bu etkinliklerimizle halkımıza 19 Mayıs coşkusunu en güzel şekilde yaşatmaya çalışıyoruz. Çünkü sizler bizim için önemlisiniz ve İstiklal Şairimiz Mehmet Akif ERSOY’un dediği gibi siz öncü neslin erlerisiniz. Siz Çanakkale ruhunu geleceğe taşıyacak civanmert delikanlılarsınız. Sizin varlığınız bize güç veriyor. İyi ki varsınız.

Bu duygularla, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ve değerli silah arkadaşlarını, vatanımızın birliği ve bütünlüğü için canlarını feda eden tüm aziz şehitlerimizi, gazilerimizi ve kahramanlarımızı rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum. "

İl Müdürü Ebu Bekir KAYHAN’nın konuşmasından sonra Halk Oyunları gösterisi, Güreş gösterisi, Taekwondo gösterisi, Kick-Boks,Wushu Muay Thai gösterisi, ve Müzik dinletisi ile tören sona erdi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.