ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

Doç. Dr. Songül Aral İngiltere’de İnönü Üniversitesini Temsil Etti

İnönü Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Geleneksel Türk El Sanatları Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Songül Aral, İngiltere’de iki akademik etkinlikte İnönü Üniversitesini temsil etti. 

16 Mayıs 2023 02:09
Doç. Dr. Songül Aral İngiltere’de İnönü Üniversitesini Temsil Etti

İnönü Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Geleneksel Türk El Sanatları Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Songül Aral, Birleşik Krallık’taki Loughborough Üniversitesi Tasarım Fakültesi, Çağdaş Mücevher Tasarımı Doktora Araştırmacıları Grubu’nda çalışmalarına devam ediyor.

Doç. Dr. Aral Çağdaş Mücevher Tasarımı Doktora Araştırmacıları Grubu’na, grubun Danışmanı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Roberta Bernabei tarafından 6 aylık süreyle davetli akademik ziyaretçi/ gözlemci olarak çağrıldı. Bernabei danışmanlığında yetişen doktora araştırmacıları 3D Tasarım alanında deneysel laboratuvar gözlemlerine dayalı sürdürülebilir malzeme üretme odaklı tezler hazırlıyor.

Doktora Araştırma Grubu’na yönelik 10 Mayıs sabahı içeriğinde; Türkiye'de geleneksel giyimin ve takılarının anlatıldığı, özet bir tanıtımının yer aldığı seminer sunumu gerçekleştiren Songül Aral, aynı gün öğleden sonra Doktora Araştırmacıları Grubu ile workshop etkinliğinde bir araya geldi. Aral bu workshop ile sürdürülebilir üretim sınıfında yer alan madeni teller ile dokuma tekniklerinin bir arada kullanıldığı çalışmaların Doktora Araştırmacıları Grubu ile denenmesini amaçladı.

İnönü Üniversitesi vasıtasıyla Türk kültürünün tanıtılmasına katkı sağladığı için mutlu olduğunu kaydeden Doç. Dr. Songül Aral, yüksek lisans ve doktora tezlerinin de Türkiye Geleneksel Madeni Takılarına odaklandığını, müzelerde ki eserleri incelendiğini ve maden yapım tekniklerinin yer aldığı açık erişimde iki kaynak olduğunu belirtti.

Songül Aral’ın tezlerine ait kısa tanıtıcı özet bilgilerin,  Loughborough University desteği ile yayınlanan JJR Dünya Takı Tezleri Bibliyografyası’na yönelen akademik bir yayın olan dergide yer alması ayrıca Malatya Beşkonaklar Etnoğrafya Müzesi’nde bulunan kuyumculuk örneklerine olan akademik ilgiyi arttırdı.

Doç. Dr. Songül Aral, iki yıl önce Avustralya’da yayınlanan Dünya Sanat Konseyi’nin desteklediği, Garland Magazine dergisinde Prennial yazar olarak Türkiye Anadolu geleneksel el sanatları kültürüne yönelik tanıtıcı hikâyeler yazmaya da devam ediyor. 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.