ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

Millet İttifakı: Demokrasi Bayramına Saatler Kaldı

CHP İl Başkanı Barış Yıldız Millet İttifakı İl Başkanları ile Biraraya Gelerek basın açıklamasında bulundu. Sandık güvenliğine dikkat çeken Yıldız, “seçimde ve seçim sonrasında güçlü bir hukukçu ordusuyla seçimde ve seçim sonrasında olası hukuksuzlukların takipçisi olacağız.” dedi. 

13 Mayıs 2023 00:28
Millet İttifakı: Demokrasi Bayramına Saatler Kaldı

Yıldız konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; “ Demokrasi Bayramı’na saatler kaldı. Öncelikli temennimiz bu bayrama hangi siyasi partiye sempati duyarsa duysun, hangi ideolojide olursa olsun halkımızın sandık başına kol kola gülümseyen yüzlerle gitmesidir. Bu bağlamda özellikle siyasi propaganda sürecinde Cumhur İttifakı’nın bizler,onlar, bunlar toplumun kutuplaştıran tüm söylemlerini vahim buluyor, toplumsal barışı olumsuz etkileyebilecek bu söylemlerinden bir an önce vazgeçmeleri gerektiğini  tekrardan vurguluyoruz. Burada ikinci temennimiz ise halkın iradesinin sandığa doğru yansımasıdır. Bunun için ilimiz bazında demokrasiye inanan ittifak partilerimizden olsun ya da olmasın gönüllü arkadaşlarımızla tüm hazırlıklarımızı tamamlamış bulunuyoruz. Her bölgede, her okulda her sandıkla ilgilenecek hukukçu ekiplerimizle beraber toplamda 4 bin 500 kişiden oluşan seçim güvenliği örgütlenmemiz sahada olacaktır. Her sandıkta tek bir oyun heba olmaması için milletimizin iradesinin en doğru şekilde sandığa yansıması için görev alacaklardır.  Amacımız sadece Millet İttifakı’nın oylarını korumak değildir. Cumhur İttifakının da diğer partilerin ve diğer adayların da oylarını korumaktır.

Hiçbir Şüpheniz Olmasın

Sizlerin de bildiği gibi son yıllarda yapılan seçimlerde sandık güvenliğine ilişkin halkın sandığa olan güvenini sarsabilecek nitelikte olaylar yaşanmıştır. Biz burada özellikle şu hususun altını çiziyoruz. Mevzuatımızda açıkça belli olan, suçlarını bırakın işleyenleri bu suçlara teşebbüs edenlerin görevli ya da seçmen olmasına bakılmaksızın hukuk önünde hesap vermelerini sağlayacağız. Bu noktada seçimde ve seçim sonrasında güçlü bir hukukçu ordusuyla seçimde ve seçim sonrasında olası hukuksuzlukların takipçisi olacağız. Hiçbir şüpheniz olmasın ki şehrin en ücra köyünde dahi hazır bulunup; tek bir vatandaşımızın oyum çalındı mı kaygısı yaşamasına izin vermeyeceğiz. Seçimler sonrası yeni umutların yaşandığı, barışın ve huzurun hakim olduğu bir Türkiye’ye  ‘merhaba ‘diyebilmek için Demokrasi Bayramı olan 14 Mayıs seçimlerinde tüm halkımızın sandıklara gitmelerini, vatandaşlık görevlerini yerine getirmelerini istiyoruz.”

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.