ALTIN
 2.104,05
DOLAR
 31,3822
STERLİN
39,7428
EURO
 34,0576

İşte Malatya'nın Yeni Şehir Planı

Malatya'da 6 Şubat depremlerinin ardından hazırlanan yeni Şehir merkezi planları ile ilgili ilk görsellere ulaştık. Akpınar'dan Emeksiz devamı ve Niyazi Mısri'den Sıtmapınarı'nı kapsayan yeni şehir merkezi planı Şehir Plancıları tarafından hazırlanıyor. "Malatya-Battalgazi Belediyesi Kentsel Dönüşüm Çalışması ve Vaziyet Planı" adı verilen çalışmayı Hale Eren Başal yapıyor. 

10 Mayıs 2023 16:54
İşte Malatya'nın Yeni Şehir Planı

YENİ MALATYA ŞEHİR

 PLANINA AİT RESİMLER

Vahap GÜNER

“Sayın Vahap Güner, Gazetenizde yazılarıma yer verdiğiniz için çok teşekkür ediyorum. “Malatya’nın yeni yapılaşmasından kimse bilgi sahibi değil“ demişsiniz bugünkü yazınızda. Dün elime geçen bir çalışmayı sizinle paylaşmak istedim. Bu tasarı Sıtmapınarı ile Akpınar arası ( Eski Niyazi Mısri Caddesi) Selam ve saygılarımla…”

Ankara’dan Fatih Dulkadiroğlu üstadımız bunları yazarak Yeni Malatya Çarşısı üzerinde yapılan çalışmaları ve ilgili proje resimlerini de birlikte göndermiş.

Hale Eren Başal tarafından hazırlandığı görülen Şehir merkezindeki düzenlemeler Sıtmapınarı ile Akpınar arasında bulunan bölgeyi kapsıyor

Projenin birinin altında ise “MALATYA-BATTALGAZİ BELEDİYESİ/KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALIŞMASI-VAZİYET PLANI” diye de yazıyor. İmza ise Hale Eren Başal’a ait.

Malatya’da her ne kadar konuya ilgisiz kalındığı görüntüsü olsa da Malatya Şehir Merkezi Planlarının Ankara’da yapıldığı anlaşılıyor.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ın da açıkladığı gibi “Depremin üçüncü gününden itibaren Malatya’ya Şehir Plancılarını getirdik, Yeni planlarda bitmek üzere” demesinin ardından Malatya’da çözüm önerileri sunmaya hazırlanan Mimarlar, Şehir Plancıları, Tarihçiler, Sivil Toplum Kuruluşları ile kanaat önderlerinin de bir araya geleceği Çalıştay’da yapılamadan ileri bir tarihe ertelendi.

Ankara’da hazırlanan yeni Malatya Şehir Planı ile ilgili görselleri sizlerin dikkatine sunarken Fatih Dulkadiroğlu’na da teşekkür ediyorum.

İşte Yeni Malatya’nın Şehir Merkezi Planına ait resimler:

 

 

 

 

 

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Fuat aslan 2023-09-07 08:45:40

Malatyaya yapılacaklar malatyalılara sormuyacakmısınız

banner43