ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

Efsane Başkan Nurettin Soykan'ı Rahmetle Anıyoruz

Malatya'nın Efsane İş adamı ve Malatyaspor Başkanı Nurettin Soykan vefatının 14. Yıl dönümünde rahmetle anılıyor. Malatya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Vahap Güner "Rahmetli Soykan Malatya'ya ve Malatyaspor'a çok emek verdi, onu rahmetle anıyoruz" dedi. 

06 Mayıs 2023 04:30
Efsane Başkan Nurettin Soykan'ı Rahmetle Anıyoruz

6 Mayıs 2009 Yılında Ankara'da vefat eden ve vasiyeti gereği 8 Mayıs 2009'da Malatya'da toprağa verilen İş Adamı Nurettin Soykan'ın Malatya'ya çok emek verdiğini ifade eden Malatya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Vahap Güner "Yıllarca Türkiye'da kazandıklarını Malatya'ya ve Malatyalıların hizmetine sundu. Malatyaspor'u devir alarak Namağlup olarak bu günkü Süper Lige taşıdı. Malatyaspor'u tüm dünyaya tanıttı. Sonrasında da verdiği destekler asla unutulamaz. Tüm varlığını Malatya'ya harcayan Rahmetli Soykan'ı vefatının 14. Yıl dönümünde bir kez daha rahmetle anıyoruz" dedi. 

AVUKATI İBRAHİM KALI ANLATTI

Nurettin Soykan'ın Avukatlığını yapan İbrahim Kalı'da Soykan'ın anlattığı bir anıyı paylaştı. O anı şöyle: 

Adamın biri atları çok severmiş, her defasında at almaya gider ,satıcıya “öyle bir at istiyorum ki anlında benek olsun , yeleleri olsun, rahvan olsun gibi özellikleri sayar, satıcı da ” işte istediğin at bu buyur”diye atı teslim edermiş, adam at almaya giderken, küçük oğlunu da her defasında yanına alırmış ki, büyüdüğü zaman ondan da at sevgisi olsun.

Bir zaman sonra oğlu “rahmetli babam atları çok severdi, ben de gidip kendime bir at alayım” demiş.

Satıcıya “bir at almak istiyorum” demiş . Satıcı bir at getirerek “ al sana at” demiş. Oğlu”ama ben böyle at istemiyorum , yeleli olacak , rahvan olacak vs vs “ demiş.

Satıcı “.. öyle bir atımız yok” elimizdekileri bunlar işine gelirse alırsın” demiş , Oğlu ;” ama ben eskiden babamla geliyordum , babam öyle bir at istiyorum ki şöyle şöyle olacak ,,”diyordu , sen “ işte istediğin özellikli at bu dur “ deyip bize teslim ediyordun , şimdi bana niye vermiyorsun “ demiş,,

Adam ;”senin baban kim” diye sormuş. Çocuk falanca deyin ce,,, Adam ; “evladım o eski adamlar, o eski atlara binip gittiler , elimiz de bunlar var işine geliyorsa alırsın” demiş..,,,

Malatya da o ekip tükendi (Recai Kutan hariç) elimizde bunlar var işimize geliyorsa ,,, Allah rahmet eylesin.



 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.