ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

Yerel Gazeteler Konteynırlarda Günlük Yayına Başladı

Malatya’da yayınlanan günlük gazeteler 1 Mayıs’tan itibaren normale dönerek konteynırlarda günlük olarak yayınlanmaya başladı. 

01 Mayıs 2023 16:45
Yerel Gazeteler Konteynırlarda Günlük Yayına Başladı

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinin ardından binaları ve matbaaları enkaz altında kalan ya da ağır hasar olan Malatya’da günlük olarak yayınlanan Yeni Malatya Gazetesi, Sonsöz Gazetesi, Busabah Gazetesi, Malatya Söz Gazetesi ve Net Haber Gazeteleri 7 Şubat’tan itibaren yayınlarına ara vermek zorunda kaldılar. 2 Mart 2023 tarihinde günde bir gazete yayınlanmak üzere dönüşümlü yayına geçen yerel gazeteler 30 Nisan 2023 tarihi itibariyle dönüşümlü yayına son vererek günlük yayına başladılar.

İstasyon Virajındaki Kültür ve Turizm Müdürlüğü yanındaki Kepiç Evler yanına kurulan Basın konteynırlarında hazırlanan gazetelerin baskısı Adana’da yapılıyor.  Günlük gazeteler 12 sayfa ve Web baskı olarak yayınlanmaya başladı.

Malatya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Vahap Güner, 6 Şubat depremlerinde Malatya basınının tamamen enkaz altında kaldığını belirterek, “Yaklaşık 2 aydır dönüşümlü yayının ardından gazetelerimiz günlük olarak yayınlanmaya başladılar. Hala Malatya’da gazeteleri basacak bir matbaa yok. Gazetelerin matbaalarının yapılması uzun zaman alacak. Şehir merkezinde büro kalmadı. Tüm basın kuruluşlarımız konteynırlar da yayın yapmanın mücadelesini veriyor. Kültür Müdürlüğü yanında oluşturulan basın konteynırların da gazeteler hazırlanıyor ve Adana’da baskısı yapılıyor. Malatya’da gazeteleri satacak bayi dahi kalmamış. Hala gazetelerimizin teknik cihazlara ihtiyacı bulunmaktadır. Normal yayına dönerken de Basın İlan Kurumunun özel desteklerine ihtiyaçları bulunmaktadır. Tüm Malatyalıları gazetelerine ve basın kuruluşlarına sahip çıkmaya davet ediyoruz” dedi.

 

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.