ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

Kulak Burun Boğaz Uzmanı Dr. Ali İhsan Bebek

Kulak Burun Boğaz Uzmanı Dr. Ali İhsan Bebek, koronavirüs'ün gün gün belirtileri hakkında bilgiler paylaşarak, vatandaşların bu belirtiler ile karşı karşıya kaldıklarında acilen tıbbi destek almalarını önerdi. 

23 Mart 2020 09:01
Kulak Burun Boğaz Uzmanı Dr. Ali İhsan Bebek

Kulak Burun Boğaz Uzmanı Dr. Ali İhsan Bebek, koronavirüs'ün gün gün belirtileri hakkında bilgiler paylaşarak, vatandaşların bu belirtiler ile karşı karşıya kaldıklarında acilen tıbbi destek almalarını önerdi.Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan ve neredeyse tün dünya ülkelerine sıçrayan Kovid-19 virüsüne karşı dünya ülkeleri mücadele veriyor. Türkiye'de de görülen virüs için KBB uzmanı Ali ihsan Bebek vatandaşların 'acaba virüsün belirtileri nedir?' sorusuna yanıt verdi.

Dünya genelinde yapılan araştırmalarda virüsün insan vücudundaki aşamaları ve tespitleri vatandaşlara aktararak, belirtiler hakkında şunları söyledi.

1-3. gün: Soğuk algınlığı ve gribe benzeyen belirtiler ortaya çıkar. Hafif ateş ve boğaz ağrısı görülebilir. Bağışıklık zayıfsa mide bulantısı ve ishal görülebilir.

4. gün: Boğaz ağrısı şiddetlenir. Ses boğuklaşır. Yeme ve içmede zorluk yaşanabilir. Hafif baş ağrısı ile birlikte ishal başlar.

5. gün: Boğaz ağrısı şiddetlenir. Yeme ve içme oldukça ağrılı bir hale gelir. Vücudu ve uzuvları hareket ettirmek sancılı olur. Eklem ağrıları görülür.

6. gün: Kuru öksürük başlar. Konuşurken yutkunurken boğaz ağrısı şiddetlenir. Şiddetli bitkinlik başlar. Mide bulantısı artar. Zaman zaman nefes almada zorluk yaşanır. İshal ve kusma şiddetlenir.

7. gün: Ateş 38 dereceye yükselir. Öksürük ve balgam çok şiddetlenir. Vücut ve baş ağrılarıyla birlikte kusma çok şiddetli bir hale gelir.

8. gün: Soluk alıp vermek çok güç bir hale gelir. Göğüs bölgesi çok ağır olarak hissedilir. Öksürükle birlikte baş ve eklem ağrıları son derece artar. Vücut sıcaklığı 38 derecenin üzerine çıkar.

9. gün: Tüm belirtiler şiddetle artar. Yüz veya dudaklarda mavileşme görülür. Öksürük ve balgam çok şiddetlenir. Vücut ve baş ağrılarıyla birlikte kusma çok şiddetli bir hale gelir" diyen Bebek bu gibi belirtiler ile karşı karşıya kalındığında hemen tıbbi destek alınması gerektiğini hatırlattı.

Kaynak/ Malatyasöz-Servet Bozan

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.