ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

Karadağ: Hekimhan’ın Nüfusu 100 Bine Dayandı

Hekimhan’ın Belediye Başkanı Turan Karadağ, 6 Şubat depremlerinin ardından ilçe nüfusunun 100 bine dayandığını belirterek “depremin yaralarını sarmak için çalışıyoruz” dedi. 

27 Nisan 2023 22:16
Karadağ: Hekimhan’ın Nüfusu 100 Bine Dayandı

Malatya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Vahap Güner ve Başkan Yardımcısı Ali Aladağ Hekimhan Belediye Başkanı Turan Karadağ’ı, ziyaret etti.  Malatya’nın öncelikli sorununun deprem ve açtığı hasarlar olduğunu ifade eden Hekimhan Belediye Başkanı Turan Karada, “İlçemiz depremden etkilenmedi ama Malatya’dan gelen dostlarımızın sığındığı ilçelerin başında Hekimhan geliyor. 7 Şubat’tan itibaren ilçemizin nüfusu 100 bine kadar çıktı. İhtiyaçları karşılamak için Belediye olarak seferber olduk, ilçe esnafımız ve Hekimhanlı hemşerilerimiz gelen misafirleri ağırlamak için ellerinden geleni yaptı” diye konuştu.

DEPREMİN YARALARINI SARACAĞIZ

Hekimhan’da kalan hemşerilerimizin ihtiyaçlarını karşılamak üzere başta Malatya Milletvekilimiz Veli Ağbaba olmak üzere CHP’li Belediyelerimizin yardımlarını vatan daşlara ulaştırdıklarını ifade eden Karadağ “Hekimhan ilçe merkezi ve bağlı köyler yoğun bir nüfusu barındırmaya başladı. Bağlara ve bahçelere yeni evler yapılıyor, insanlar terk ettikleri kırsala şimdi akın akın geliyorlar. Hekimhan nüfus olarak 100 bini görmüşse bu bizim sevincimizdir. Esnafımız iyi bir sınav verdiler, onlarda kazandılar.  Yaraların sarılması için Hekimhanlıların gösterdikleri birlik ve dayanışma takdire şayandır” ifadelerini kullandı.

14 Mayıs Seçimlerine de hazır olduklarını kaydeden Hekimhan Belediye Başkanı Turan Karadağ, “Seçime hazırız, dışarda bulunan seçmenleri de Malatya’ya getirmek için çalışmalar devam ediyor. Seçimlerde değişimden yanayız bu konuda da Hekimhan’da bir irade oluşmuştur” diye belirtti.

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.