ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Malatya'da 70 Bin Konut, 25 Bin Köy Evi Yapacağız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Malatya Deprem Konutları Temel Atma ve 1442 Konut, 250 Köy Evi ile 47 Dükkan Anahtar Teslim Töreni'ne katıldı. Erdoğan "Malatya'daki hak sahipleri için 70 bin konut ve 25 bin 300 köy evi inşa etmeyi planladık" dedi. . 

13 Nisan 2023 21:56
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Malatya'da 70 Bin Konut, 25 Bin Köy Evi Yapacağız

Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin önünde açıklamada bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Biz asla bu depremi unutmadık. Depremde kaydettiğimiz canları unutmadık. Tüm kayıpları telafi edeceğiz. Yıkılan evlerin yerine daha iyisini yapacağız. İşyerlerini daha ferah inşa edeceğiz. Şehirlerimizi ayağa kaldıracağız. Biz Malatya’ya sevdalıyız, Kayısıya sevdalıyız. Biz bu millete efendi olmaya değil hizmetkâr olmaya geldik. Malatya’dan yükselecek bir ‘Allah razı olsun’ sözü bizim için dünyalara bedeldir. Davasına sadık Malatya yanımızda olduğu sürece önümüzde hiçbir engel duramaz. Malatya bizimle olduğu sürece bileğimizi kimse bükemez. Bu şehir zor günde bir olanındır” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan  "Altyapısı, hastanesi, çarşısıyla, parkıyla Malatya'nın çevresini küçük küçük şehirlerle donatacağız. 94 bin konut ve köy evinden 43 binin temelini attık. 6 bin 700'ünün temelini de bugün sizlerle atarak Ya Allah Bismillah diyoruz. Fazla uzatmadan kısa zamanda teslimatı yapacağız. Bugün Malatya'da ayrıca Pötürge, Yeşilyurt ve Battalgazi'de daha önce deprem nedeniyle hak sabi olan kardeşlerimizin konut ve köy evlerinin anahtarını teslim edeceğiz. Malatya'da ilk evim projesi kapsamında 2 bin 791 konut yaparak daha önce verdiğimiz sözleri tutmayı sürdürüyoruz. Malatya'daki hak sahipleri için 70 bin konut ve 25 bin 300 köy evi inşa etmeyi planladık. Malatya'mızda 6 bin 700 deprem konutu ile köy evinin temelini atıyor; 1.442 konut, 250 köy evi ve 47 dükkânı vatandaşlarımıza teslim ediyoruz. Türkiye Yüzyılı, bize bir el uzatımı mesafede. Birliğinden dirliğinden taviz vermeyenlerin, yüreğiyle bileğiyle vatanına sahip çıkanların, sevdiğin yar Malatya'ya değmeli diyen gönül sultanlarının, adam gibi adamların kadın gibi kadınların delikanlı gibi delikanlıların şehridir. Siz bu işi bitirdiniz. 14 Mayıs'ta da sandıklarda bitireceksiniz. Gençler bu işi biliyor. Malatya'ya bunlara en güzel cevabı sandıkta vermek yakışır. Türkiye için asrın felaketi depremler de, 14 Mayıs seçimleri de böyle bir öneme sahiptir. En çok can kabına yol açan depremini hep beraber yaşadık.  Felaketin ardından arama kurtarma enkaz kaldırma, geçici barınma çalışmalarıyla kalıcı konutların yapımıyla ilgili hazırlıklara başladık. Amacımız, 319 binini 1 yıl içinde teslim edecek şekilde 650 bin yeni konut ve köy evi yaparak şehirlerimizi normal hayata döndürmektir. 6 bin işyeri yaparak esnaf ve sanatkarlarımıza vereceğiz. Yeni konutlarımızı zemin artı 3 veya 4 katı geçmeyecek şekilde yapacağız" diye konuştu.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.