ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

Cömertoğlu: Malatya’da Yetki Kargaşası Var

Halk TV’de İsmail Küçükkaya ile Yeni Bir Sabah programına katılan Arapgir Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu, “AFAD da yok, KIZILAY da yok. Neye yok diyorsunuz KIZILAY’da var AFAD’da var kurumlar var ama sahadaki karşılığı yok sebebi bunun bir yetki kargaşası olduğu ve yetkilerini kullanan insanların sahada olmadığı” eleştirisinde bulundu. 

08 Nisan 2023 10:17
Cömertoğlu: Malatya’da Yetki Kargaşası Var

Arapgir Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu  “Asrın felaketi yaşanıyor aslında bu felaketin bize verdiği ikinci bir felakette deprem sonrası kamu anlayışıyla yaşanıyor dolayısıyla et bulamıyoruz dedim, yemek yapıyoruz, millete yemek dağıtıyoruz herkeste aynı sıkıntı var, yok et yok. Hayvan bulunamıyor ki kesilsin. Burada sıkıntı şu ben öncelikle herkesin başı sağ olsun geçmiş olsun diyorum Türkiye büyük bir dayanışma içerisinde, millet gerçekten üzerine düşeni yapıyor ama bizim bu açıdan depremi farklı bir gözle artık değerlendirme vaktimiz geldi” dedi.

“SIKINTI YAŞIYORUZ”

Tedarik sıkıntısı yaşamaya başladıklarını söyleyen Cömertoğlu:  “Ben de depremzedeyim birinci ve ikinci deprem birebir Malatya merkezde yaşadığım için o hadisenin tümüne şahitlik ettim, şimdi et bulamıyoruz. İlk günden beri Arapgir koordinasyon heyeti bir görev üstlendi hem Arapgir’de yıkım az ama Malatya’da daha fazla olduğu için Arapgir’e davet ettik. Arapgir’de tümüyle 25 binin üzerinde ilk hafta insan yerleştirildi. Otellerimiz, yurtlarımız, evlerimiz tümünden misafirhaneye dönüştürüldü ve tüm ücretler bizim kamu koordinasyonumuz tarafından karşılandı. Her şey ücretsiz depremzede olduğu için, merkeze de bunun bir fazlasını yapma iradesi gösterilerek bu koordinasyonla çok sayıda lokasyonlar açıldı. Tabii yemek pişiyor, ekmek tedarik ediliyor vesaire bunların hepsinde tedarik sıkıntısı yaşamaya başladık” dedi.

“YETKİSİ YOK”

Cömertoğlu açıklamalarının devamında:  “Biz ilk 2 gün Arapgir’de ki bütün fırınları 24 saat çalıştırmakla birlikte biz 5 ilin ortasında bir yerdeyiz. Dolayısıyla biz bir tarafta Erzincan’ın Kemaliye ilçesinden bir tarafında işte Elazığ’ın Ağın’ından bir tarafında Sivas’ın Divriği’sinden bu bölgedeki tüm paydaşlarımızı da işin içine koyarak ki bunların hepsinde depremzede var şu an. Buralar güvende kaldığı için bunların hepsinde 70 bine yakın insana dürüm yapıldı. 30 binin üzerinde de bir ay süresince hiç aralıksız bu devam etti. Dürümlerden sonra yemek organizasyonları devam ediyor yani merkezde de devam ediyor tabii buradaki temel sıkıntı şu, yemek vermek, ekmek vermek değil temel sıkıntı kamunun yetkilerinin gasp edilmiş yöneticilerin birbirinin üstüne atanarak bu işi kontrol ve hâkimiyet teorisi içerisinde de sahalara yayılamamaları. Sahada iş var, sorumlu tutuluyor birileri yetkisi yok, üst üste atanan sürekli dışarıdan atanan bakanların nezaretinde yürüyecek denilen mesela yerel yöneticiler, şehrin valisi, büyükşehri vesairesi bizler yani koordinasyonlarda hiçbir yere koyulmadık. AFAD da yok, KIZILAY da yok. Neye yok diyorsunuz KIZILAY’da var AFAD’da var kurumlar var ama sahadaki karşılığı yok sebebi bunun bir yetki kargaşası olduğu ve yetkilerini kullanan insanların sahada olmadığı” dedi.

malatyatekhaber.com 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.