ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

ODTÜ'lü Ali Çelik: Malatya’nın yeniden inşası için aday oldum

Katıldığı sivil toplum çalışmalarıyla Malatya’ya önemli katkılar sağlayan Ali Çelik, Cumhuriyet Halk Partisi Malatya Milletvekili aday adayı oldu. Yaşanılan son deprem felaketiyle Malatya’nın büyük yara aldığına dikkat çeken Çelik, “Bu felaket bize Malatya’nın sahipsiz kaldığını gösterdi. Malatyalıların sorunlarına çözüm bulmak, hatıralarımızdaki Malatya’nın yeniden ve daha güçlü inşası için Cumhuriyet Halk Partisi Malatya Milletvekilliğine aday oldum.” dedi. 

30 Mart 2023 22:40
ODTÜ'lü Ali Çelik: Malatya’nın yeniden inşası için aday oldum

CHP Malatya Milletvekili aday adayı olan Ali Çelik, Malatya’nın sorunları ve seçim sürecine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Mevcut iktidarın yürüttüğü politikalar nedeniyle Türkiye’nin adeta bir enkaza dönüştüğünü belirten Çelik, “Yaşadığımız son büyük deprem felaketiyle de Malatya dahil 11 şehrimiz yıkıldı, on binlerce hemşerimiz fiilen enkaz altında kaldı. Memleketimiz Malatya’nın aldığı bu büyük yaranın derin üzüntüsünü yaşıyorum. Ancak felaketin ardından Malatya’nın sahipsiz bırakıldığını görmek bu üzüntümü çok daha artırıyor. Binlerce hemşerimiz Malatya’yı terk etmek zorunda kaldı. Geride kalanlar ise çadırlarda ve zor şartlarda yaşamaya mahkum oldu. Bir Malatyalı olarak yüreğim bunu kabul etmiyor. Memleketimin yaralarını sarmak, hatıralarımızdaki Malatya’nın yeniden ve daha güçlü inşası için Cumhuriyet Halk Partisi Malatya Milletvekilliğine aday oldum.” şeklinde konuştu.

“Malatya’nın sorunlarına çözüm bulacağım”

2007 yılından bu yana Malatya özelinde çeşitli sivil toplum kuruluşlarında kurucu olarak görev aldığını ifade eden Çelik, şöyle devam etti:

“Depremin ardından Malatya ve ülke için yapılacaklara sivil toplum kuruluşu temsilcisi olarak yetemeyeceğimi anladım. Bugün geldiğimiz noktada ancak siyasi parti temsilcisi olarak Malatya’nın sorunlarına çözüm bulabileceğime inanıyorum. 2007 yılından günümüze çeşitli sivil toplum kuruluşlarında yöneticilik yaptım. Yapmış olduğum etkinliklerde Malatyalı siyasiler, bürokratlar, akademisyenler ve iş insanlarını bir araya getirdim. Malatya adına yapılacak çalışmalarda ortak akıl oluşturulması için girişimlerde bulundum. Türkiye’nin en iyi öğrencilerini kabul eden Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nde Malatyalı öğrenci, mezun ve akademisyenler arasındaki birlikteliğinin oluşmasını sağladım. Bu birlikteliklerin sonucunda tarım, turizm, sanayi, enerji, sağlık ve eğitim alanlarında projeler gelişmesine öncülük ettim. Tüm bunları yaparken kişi, kurum ve kuruluşlar arasında birliktelik sağladım. Sivil toplum kuruluşu temsilcisi olarak kısıtlı imkanlarım vardı. Şimdi geldiğimiz noktada milletvekili olarak memleketime katkılarımı en üst seviyeye çıkarmayı hedefliyorum.”

“Şehrimizin yeniden inşası çok yönlü bir çalışmayı gerektiriyor”

Deprem sonrası koordinasyon eksikliğinin nelere mal olduğunun çok acı bir şekilde görüldüğünün altını çizen Çelik, “Şehrimizin yeniden inşası çok yönlü bir çalışmayı gerektiriyor. Kurumlar arası koordinasyonun sağlanması, yurt dışı kaynaklı fonlardan yararlanılması, Ankara’da Malatya lobisinin oluşturulması konularında çalışmalar yapılmalıdır. Aksi takdirde harcanan çaba boşa gidecek, tarih tekerrür edecektir. Tüm kurumlar arasındaki koordinasyonu sağlayacağıma, Malatya için prestij projeleri geliştirebileceğime, siyasi görüş fark etmeksizin Malatya’nın tüm bileşenleriyle bir araya gelerek bunu başarabileceğime inanıyorum.” dedi.

“Ülkemizin enerji politikalarında aktif görev alacağım”

Petrol ve Doğalgaz Mühendisi olarak yurtiçindeki birçok petrol ve gaz keşfinde aktif rol alan Çelik, mesleki bilgi birikimini ülkenin enerji bağımsızlığının sağlanması için kullanacağını söyledi. Halen Karadeniz Gaz Projesi’nde çalışmalarını sürdüren Çelik, şöyle devam etti:

“2012 yılında Malatya’da güneş ve rüzgar enerjisi kullanımının oluşturulması için önemli adımlar atmıştık. Bu sayede Malatya’da güneş ve rüzgar enerjisi kullanımı yaygınlaşmıştı. Bu tecrübelerim ışığında petrol ve doğalgaz başta olmak üzere güneş, rüzgar, jeotermal, bioenerji ve nükleer enerji konularında yapılan çalışmaların içinde olacağım. Ülkemize petrol ve doğalgaz arama ve üretiminde altın çağını yaşatmak önemli hedeflerimden biri olacak.”

ALİ ÇELİK KİMDİR?

Malatya doğumlu Ali Çelik, aslen Hekimhanlıdır. Orta Doğu Teknik Üniversitesi Petrol ve Doğalgaz Mühendisliği mezunu olan Çelik, uzun yıllar Türkiye’nin güney doğusunda merkezi ABD’de bulunan özel bir petrol arama ve üretim şirketinde Üretim ve Kuyu Tamamlama Mühendisi olarak çalışmıştır. 2019 yılı itibariyle Türkiye Petrollerinde (TPAO) saha mühendisi olarak Batman, Diyarbakır, Mardin, Şırnak ve çevresinde petrol arama ve üretim kuyularında görev almıştır. 2023 yılı başında Türkiye Petrolleri bünyesinde Karadeniz Gaz Projeleri kapsamında Deniz Operasyonları Müdürlüğü’nde görev almıştır.

ODTÜ öğrencisi, mezunu ve akademisyeni olan Malatyalıların üyesi olduğu ODTÜLÜ Malatyalılar Derneği'nin kurucu başkanı ve uzun dönem yönetim kurulu başkanlığı görevlerini yürütmüştür. 2019 yılında Sağlık Yenilikçileri Derneği'nin kurucu başkanlığını üstlenerek sağlık alanında yapılacak yenileşim hareketlerinin ortaya çıkarılması ve tüm Dünya’da organ nakli bilincinin oluşturulması amacıyla projeler yapmayı amaç edinmiştir. 2023 yılı itibariyle Uluslararası Su Elçileri Federasyonu kurucu üyesi olarak federasyon kuruluşunda yer almıştır.

Yaşanan son depremin ardından koordinasyon eksikliğini gidermek ve halkı aydınlatmak üzere ‘Malatya İnisiyatif Grubu’ adı altında Ankara’da şehir plancılar, ulaşım plancılar, mimarlar ve mühendislerin önderliğinde kapsamlı bir şehir planı için çalışma başlatmak üzere girişimde bulunmuştur.

Çelik, çeşitli sivil toplum kuruluşlarındaki çalışmalarını halen sürdürmektedir. Dr. Neşe Çabuk Çelik ile evli olan Ali Çelik’in, Derin Doğa (8) ve Ali Çağan (6) isimli iki çocuğu bulunmaktadır. İleri düzeyde İngilizce bilmektedir.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.