ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

Çanakkale Şehirlerini Rahmetle Anıyoruz

Malatya Gazeteciler Cemiyeti olarak, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 108. Yıldönümünde; başta Anafartalar Kahramanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm şehitlerimizi, gazilerimizi, bu büyük mücadelede emeği bulunan tüm yurt fertlerini rahmetle, şükranla ve saygıyla anıyoruz. 

17 Mart 2023 18:10
Çanakkale Şehirlerini Rahmetle Anıyoruz

Malatya Valisi Hulusi Şahin Çanakkale Zeferinin yıl dönümü dolayısıyla yaptığı açıklama da şunları ifade etti:

Bugün mazisi kahramanlık destanlarıyla dolu milletimizin, üzerinde yaşadığı toprakları vatan yapma, milli varlığımızı sürdürme, bağımsızlık, insanlık ve barış ideali uğruna verdikleri mücadelenin, Çanakkale’de ete ve kemiğe büründüğü bir zaferin yıldönümünü hep birlikte, milletçe yâd etmenin heyecan ve onurunu yaşıyoruz.

Çanakkale Zaferi; Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerinin atıldığı, Kurtuluş Savaşı'nın kazanılmasına zemin hazırlayan mücadeleci ruhunun bir ulusun, bir coğrafyayı nasıl vatan yaptığının, aziz milletimizin sahip olduğu ve özünde var olan kahramanlık duygularının bir ifadesidir.

Çanakkale Zaferi; askerine “Taarruzu değil, ölmeyi” emreden Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, vatanı ve milletinin bağımsızlığı uğruna canlarını feda eden binlerce şehidimizin ve gazimizin, onların yanında omuz omuza mücadele veren kadınlarımızın, ninelerimizin, analarımızın, topyekûn vatan ve millet sevgisinin, birlik ve beraberlik ruhunun, inancın, azmin, taktik ve dehanın zaferidir.

Çanakkale Zaferi; birlik ve beraberliğimizi bozmak için fırsat kollayanlara karşı “Çanakkale Geçilmez!” gerçeğini kabul ettirerek ebedi varlığımızın daim olacağının, rengini şehitlerimizin al kanından alan bağımsızlığımızın sembolü ay yıldızlı al bayrağımızın ilelebet dalgalanacağının teminatıdır.

Sadece geçmişimizin aziz bir hatırası olarak değil, geleceğe yürüyüşümüzün en güçlü ilham kaynaklarından biri olarak da Çanakkale Zaferi’nde canı ve kanı pahasına mücadelesini sürdüren kahraman ecdadımızın sahip olduğu aynı ruh ve anlayışla birlik ve beraberlik içinde gelecek nesillere bu bilinci aktaracağız. Amacımız bu kutsal toprakları bizden sonraki nesillere daha güvenli bir şekilde devretmektir.

Tarihimizin dönüm noktalarından biri olan ve büyük mücadeleler ile varlığımızı tüm dünyaya haykırdığımız 18 Mart 1915 Çanakkale Zaferi’nin 108. yıldönümünü 06.02.2023 tarihinde 10 ilimizle birlikte ilimizi de etkileyen büyük deprem felaketinin hüznü ile karşılamaktayız. 18 Mart’ta ecdadımızın vatana olan sevgi, bağlılığı ve azmiyle nasıl zafere ulaştıysak, yine aynı sevgi, bağlılık ve azimle 11 ilimizde yaşanan büyük deprem felaketinin yaralarını saracak ve tüm dünyaya birlik ve beraberliğimizi bir kez daha göstermiş olacağız.

Bu duygu ve düşüncelerle, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 108. yıl dönümünde Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, ebediyete intikal eden kahramanlarımızı ve vatanını canından aziz bilen tüm şehitlerimizle birlikte depremde yaşamını yitiren vatandaşlarımızı rahmet ve minnetle; gazilerimizi şükranla anıyorum.

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.