ALTIN
 2.104,05
DOLAR
 31,3822
STERLİN
39,7428
EURO
 34,0576

Kılıçdaroğlu, Yaraların Sarılmasını İstedi

CHP lideri ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile birlikte Malatya'da deprem bölgesini ziyaret etti. İşadamlarıyla toplantıda buluşan Kılıçdaroğlu’na iş dünyası sorunlarını anlatarak kalifiye işçilerin gitmesi nedeniyle üretim yapamaz durma düştüklerini anlattılar. Kılıçdaroğlu, Malatya’dan giden kalifiye işçilerin dönmesi için vergi avantajı sağlanmasını isteyerek yaraların bir an önce sarılmasını istedi. 

10 Mart 2023 16:21
Kılıçdaroğlu, Yaraların Sarılmasını İstedi

Havaalanında kalabalık bir topluluk tarafından karşılanan Kemal Kılıçdaroğlu 2. Organize Sanayi bölgesinde yatırımcı ve iş adamlarıyla bir araya geldi. Sorunları dileyen Kılıçdaroğlu yaptığı açıklamada

"Malatya'ya depremden sonra ikinci gelişim. İş dünyasıyla toplantı yaptık, sorunlarını aktardılar. Birinci temel sorunları, fabrikalarda çalışan işçilerin ve kalifiye elemanların Malatya'dan büyük ölçüde ayrılmış olmaları. Bunların bir an önce dönmeleri gerekiyor. Vergi açısından bir pozitif ayrımcılık yapılması gerekiyor. Deprem bölgesi dışına çıkan işçilerin, kalifiye elemanların dönmeleri için vergi avantajının sağlanması lazım. Biz bunu yapacağız ama iktidar da bunu bir an önce yapabilir. İş insanlarının fabrikalarını çalıştırmaları, üretim yapmaları gerekiyor. Böyle bir endişeleri var. Kendilerine de söz verdim, cumhurbaşkanlığı seçiminden sonra Allah nasip eder de kazandığımızda görecekler, bu bölgede en azından belli bir süre işçilerin ücretlerinden vergi alınmaması gerektiğini ifade ettim” dedi.

"İKTİDARA ÇAĞRI YAPMAK BENİM GÖREVİM"

“Buradan iktidara çağrı yapmak da benim görevim” diyen Kılıçdaroğlu “Biz bunu taahhüt ediyoruz ama lütfeder kendileri daha erken yaparlarsa bundan da memnun oluruz. Depremde yıkılan evler var, kırsal kesimde ciddi sorunlar var, elde kalan bazı ürünler var. Süt üreticileri sütümüzü satamıyoruz, arzu ettiğimiz kadar alıcı bulamıyoruz dediler. Elde kalan kayısılar var-Et ve Süt Kurumu'na, Toprak Mahsullerine çağrı yapıyoruz. Bu günler de üreticinin yanında olmazsanız ne zaman olacaksınız. Esnafın sorunlarının çözülmesi lazım. Aldıkları kredilerin ötelenmesi, faizlerin silinmesi gerekiyor. Binlerce iş yeri yıkılmış, bir an önce işyerlerinin yapılması gerekiyor" diye konuştu.

KILIÇDAROĞLU ÇADIR VE KONTEYNEE KENTLERİ ZİYARET ETTİ

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba’nın girişimleriyle CHP’li Belediyelerin Malatya’da kurduğu çadır ve konteyner kentleri de ziyaret eden Kılıçdaroğlu ve Mansur Yavaş yoğun ilgi gördüler. Depremzedeleri de dinleyen Kılıçdaroğlu daha sonra Akçadağ Ören ve Polat İle Doğanşehir ilçesini ziyaret etti.

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner43