ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

AFAD Malatya'yı En Az Hasarlı İller Arasına Aldı, Sonra Düzeltti

6 Şubatta meydana gelen depremlerde yaklaşık 90 bin konut ve 17 bin işyeri ağır hasar alan ya da yıkılan Malatya AFAD tarafından En Az Hasar alan iller arasında yer aldığı duyuruldu. Vatandaşların tepkisi üzerine AFAD düzeltme yaparak yeni bir açıklama yaptı. 

05 Mart 2023 23:40
AFAD Malatya'yı En Az Hasarlı İller Arasına Aldı, Sonra Düzeltti

AFAD Tarafından yapılan duyuruda Malatya'nın Afetten Daha az etkilenen iller arasında olduğu belirtilerek aşağıdaki paylaşımda bulunuldu:

Bu açıklama Malatya'da geniş tepkilere neden oldu. Kısa süre sonra AFAD yeni bir düzenleme yaparak açıklamada bulundu. Afetten daha az ve daha fazla etkilendi değerlendirmesi yapılmayan açıklama da şu bilgiler verildi:

T.C. İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığından yapılan açıklamada ise düzeltme yapılığı belirtilerek şöyle denildi:

Afetin ilk günlerinde “genel hayata etkili afet bölgesi” olarak ilan edilen illerimizde, afete yönelik acil ödemelerin daha hızlı yapılabilmesi için, illerimiz arasında eşleştirme yapılmıştır. Bu kapsamda, afet bölgesindeki illere karşılık gelen destek iller belirlenmiştir. Bu eşleştirmede Elazığ ilimiz ile ilgili olarak ilk anda verilmiş bir “genel hayata etkili afet bölgesi kararı” olmadığı için, Elazığ ilimiz, Malatya’ya destek il olarak belirlenmiştir.

"Daha sonraki dönemde Elazığ ilimizin de “genel hayata etkili afet bölgesi” kapsamına alınmasıyla birlikte, bu görevlendirmeler  iptal edilerek, aşağıda belirtildiği şekilde tekrar eşleştirme yapılmıştır.

Depremin ilk günlerinde arama kurtarma ve diğer acil işlerin hızlıca yönetilmesi için böyle bir eşleştirme yapılmış olup, bu eşleştirmelerin depremin illerimize etkisiyle ve büyüklüğüyle herhangi bir ilişkisi bulunmamaktadır. Kaldı ki, sonrasında yapılan bu değişiklik, ikinci bir metinle de düzeltilmiştir.

Tamamen teknik ve süreci hızlandırmaya yönelik bu işleyişi, Malatya’ya veya başka herhangi bir ilimizin afetsellik boyutuyla ilişkilendirilmemesi gerektiği hususunu kamuoyunun bilgilerine saygıyla arz ederiz.

Afetten etkilenen illerimizden;

  • Kahramanmaraş ilimizin Zonguldak İl AFAD tarafından incelenmesi,
  • Hatay ilimizin Trabzon İl AFAD tarafından incelenmesi,
  • Malatya ilimiz, Başkanlığımız desteğiyle  Malatya İl AFAD ile birlikte incelenmesi,,
  • Adıyaman ilimizin İzmir İl AFAD tarafından incelenmesi,
  • Diyarbakır ilimizin Başkanlık tarafından incelenmesi,
  • Adana, Kilis, Osmaniye, Şanlıurfa, Gaziantep ve Elazığ illerimiz il AFAD tarafından incelenmesi yapılmaktadır.

Kamuoyuna saygıyla arz ederiz.


T.C. İÇİŞLERİ BAKANLIĞI

AFET VE ACİL DURUM YÖNETİMİ BAŞKANLIĞI
Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.