ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

MALATYA'YA YENİ KONTEYNER KENT

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Malatya’da, Van ekiplerinin çalışmaları aralıksız sürüyor. 

01 Mart 2023 00:43
MALATYA'YA YENİ KONTEYNER KENT

Depremin hemen ardından Van Valiliği öncülüğünde Malatya için seferber olan Van, her alanda canla başla çalışma yürütüyor. Depremden etkilenen vatandaşlarımızın geçici barınmaları için yaşam merkezlerinin oluşturulmasının ardından hayatın normale dönmesi için hayatın her alanına dokunuluyor.

Beydağı konteyner kent kurulumunun ardından Malatya İnönü Üniversitesi Teknopark bahçesinde AFAD öncülüğünde 10 bin 500 kişinin kalacağı yeni bir konteyner kent daha kuruluyor. 190 bin metrekarelik Malatya İnönü Üniversitesi Teknopark bahçesinde 2 bin 100 konteynerin kurularak 10 bin 500 kişinin yerleştirilmesi planlanıyor. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer Malatya Milletvekili Öznur Çalık konteyner kent alanını ziyaret ederek konteyner kurulumu gerçekleştiren firma yöneticileri ve Malatya koordinatörü Van Valisi Ozan Balcı ile görüştü.

ENKAZLAR KALKIYOR

Depremde yıkılan ve Savcılık incelemesi tamamlanan binaların enkazları güvenlik önlemleri altında yine güvenlik güçlerin gözetiminde özenle kaldırılıyor. Enkaz kaldırma çalışmalarında polis TOMA araçları toz kalkmaması için su sıkarken, enkazlar da kamyonlarla harfiyat alanına taşınıyor.

SOKAK HAYVANLARI AŞILANIYOR

Valiliğimiz koordinasyonunda deprem bölgesi Malatya’da Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı ekiplerinin çalışmaları da aralıksız sürdürüyor.

Ekipler, aldıkları ihbarlar üzerine sahipsiz sokak ve evcil hayvanların tedavi ve aşılarını yaparak beslenmeleri için belirli bölgelere mama bırakıyor.

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.