ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

Arguvan Sulama Kanallarının Yapılmasını Bekliyor

Malatya Gazeteciler Cemiyetinde Yoncalı barajını gündemine alan Arguvan Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş, “Baraj devam ediyor. Şuanda gövde inşaatı bitti. Tünel inşaatı devam ediyor. Ama bizim her platformda söylediğimiz gibi, sulama kanalları ihalesinin henüz yapılmamış olması bu işin yine uzayacağını gösteriyor” dedi. 

24 Ocak 2023 08:00
Arguvan Sulama Kanallarının Yapılmasını Bekliyor

Yoncalı Barajı, Malatya'da, Maslakbaşı Çayı üzerinde, sulama amacıyla 1996 yılından bu yana inşası devam eden bir baraj durumunda. Arguvanlı vatandaşlar bu barajın biteceği ve toprağın su ile buluşacağı günü hayal ederken, Arguvan Belediye başkanı Mehmet Kızıldaş, çağrıda bulunarak, “Bu anlamda yetkililere sizlerin aracılığıyla bir kez daha sesleniyoruz, biran önce sulama kanallarının ihalesinin de yapılmasını bekliyoruz.” İfadelerinde bulundu.

Konu ile ilgili MGC’de bir değerlendirme yapan başkan Kızıldaş; “Yoncalı barajı Malatya’nın ekonomisinde olduğu gibi Arguvan’ın ekonomisinde de çok önemli dönüm noktası olacak. Yaklaşık 175 bin dönüm civarında bir arazinin sulanacağı bir proje. Bu anlamda şimdi bulunduğumuz noktada 2 yılda bir ekim yapılırken, suların toprakla buluşmasıyla 1 yılda 2 ürün alınacak. Bu çok önemli hakikaten. Baraj devam ediyor. Şuanda gövde inşaatı bitti. Tünel inşaatı devam ediyor. Ama bizim her platformda söylediğimiz gibi, sulama kanalları ihalesinin henüz yapılmamış olması bu işin yine uzayacağını gösteriyor. Oysa biz şunu istiyoruz, devlet hakikaten oraya çok büyük bir yatırım yaptı. Güzel ve önemli bir proje, ülke ekonomisi içinde çok kıymetli bir proje ama projelerin bir birleri ile eş zamanlı gitmemesi durumunda süreç uzuyor. Gövde inşaatı bitti şimdi tünelin yapılmasını bekliyoruz. Tünel inşaatı bitecek bu sefer kanalların yapılmasını bekleyeceğiz. Biz bunu siyasilerle, basınla görüşmelerimizde ve il koordinasyon toplantılarında dile getiriyoruz. Eş zamanlı yürümüş olsa zaman kaybı olmayacak ve doğal olarak barajın bütün unsurları bittiğinde hemen sulamaya geçilmiş olacak. Ama ne yazık ki, henüz kanallarla ilgili bir çalışma yok. Bu anlamda yetkililere sizlerin aracılığıyla bir kez daha sesleniyoruz, biran önce sulama kanallarının ihalesinin de yapılmasını bekliyoruz.” dedi.     

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.