ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

Malatya'da 176 Bin Öğrenci Yarı Yıl Tatiline Girdi

Malatya'da ilk ve orta öğretim kurumlarında okuyan 176 bin 616 öğrenci yarı yıl tatiline girdi. 

21 Ocak 2023 09:25
Malatya'da 176 Bin Öğrenci Yarı Yıl Tatiline Girdi

Malatya Valiliğinden yapılan açıklamada; "Eğitim ve Öğretim Yılı Örgün Eğitimde İlimizdeki 867 okulumuzdan: 16.577 Okul Öncesi Öğrencisi, 52.645 İlkokul Öğrencisi, 51.295 Ortaokul Öğrencisi ve Ortaöğretim Kurumlarında 56.099 öğrenci olmak üzere birinci kanaat döneminde toplam 176 bin 616 öğrenci yarıyıl tatiline girdi" denildi.

Battalgazi İlçesi Toygar Mahallesinde bulunan Şehit Ahmet Fırat Ortaokulundaki Karne Dağıtım Törenine; Malatya Valisi Hulusi Şahin, Battalgazi Kaymakamı Erkan Savar, Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, İl Milli Eğitim Müdürü Hatice Özdemir ve Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Cevdet Atalan katıldı.

Sınıfları gezerek öğrencilerle sohbet eden ve karnelerini dağıtan Vali Şahin ve beraberindekiler; öğrencilerimize, velilerimize, öğretmenlerimize ve tüm eğitim camiamıza hayırlı uğurlu tatiller dileyerek başarılı bir eğitim hayatı temennisinde bulundular.

ARGUVAN'DA KARNE TÖRENİ

Atatürk İlkokulu, Cumhuriyet Ortaokulu ve Arguvan İmam Hatip Ortaokulunda düzenlenen karne dağıtım törenine katılan Arguvan Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş, öğrencilerin karne heyecanına ortak oldu.  

Karne dağıtımına; Arguvan Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Veysel Kurşun ve Mehmet Akgün, İlçe Emniyet Amiri Mehmet Yıldırım, Arguvan İlçe Müftüsü Musa Beyazyüz, Atatürk İlkokulu Okul Aile Birliği Başkanı Kemal Kuşçu, öğretmenler- öğrenciler ve çok sayıda veli katılım sağladı. 

Arguvan Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş karne dağıtım töreninde yaptığı konuşmada; “Sizler bu ülkenin geleceğini şekillendireceksiniz, bu ülkenin sizlerden beklentisi fazla. Okuyan, düşünen, üreten, sorunlara ilgi gösterip, çözüm bulan bireyler olun. Kiminiz öğretmen, kiminiz doktor, kiminiz mühendis, belki de kiminiz bir belediye başkanı, bir kaymakam, bir vali olacaksınız. Bu ülkenin kaderini, geleceğini sizler tayin edeceksiniz diyerek tüm öğrencilere başarılar ve iyi tatiller temennisinde bulundu” dedi. 

Karne dağıtım töreni sonrası, eğitim öğretim yılının başlamasıyla ilçedeki tüm ilkokul öğrencilerine yönelik başlatılan Beslenme Saati Projesinden dolayı Arguvan Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş'a Atatürk İlkokulu Okul Aile Birliği Başkanı Kemal Kuşçu tarafından plaket takdim edildi.
 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.